WORKSHOP: VOCAL ESSENCE®

Vocal Essence®

Hoe leg je zingen uit zonder zangtechniek?

Soms kan de tijd, de ontelbare technieken en de vele coaches zorgen voor teveel ruis, te veel onnodige informatie en te ingewikkelde uitleg. Wij zijn terug gegaan naar de essentie van de stem. Dan blijkt het veel minder ingewikkeld te zijn dan doet vermoeden.

Geïnspireerd door diverse zangtechnieken, maar vooral door de praktische ervaringen van onze eigen coaches, zijn we tot een unieke combinatie gekomen, één zangmethodiek voor alle niveaus met direct resultaat.

We houden het eenvoudig als dat kan, en we gaan in detail als het moet. Je stem begrijpen is een must om je stem te kunnen beheersen. Vocal Essence® biedt bewustzijn van de werking van de stem in de meest praktische methode die je kunt bedenken.

We werken met liedjes in onze lessen omdat dat is waarvoor je naar ons toekomt. Geen saaie oefeningen en slechts de getallen 1,2 en 3 is wat je moet onthouden.

Ja, ik meld mij aan voor de workshop Vocal Essence!

Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Naar het formulier

Inspiratie

We hebben onze inspiratie in eerste instantie in 2013 opgedaan bij o.a. EVT (Estill Voice Training), CVT (Complete Vocal Technique), Lichtenberg (klank georiënteerd) en Bel Canto (klassiek). Maar veruit de meeste input hebben we gekregen van onze eigen coaches.

In het begin van de ontwikkeling in 2013 zijn we wekelijks met 9 docenten bij elkaar gekomen om de nuttige informatie van de minder nuttige informatie vanuit de gevestigde zangtechnieken te scheiden. De nuttige informatie hebben we gebruikt de minder nuttige ter kennisgeving meegenomen in onze denktank. We zijn nu met meer dan 20 coaches en verfijnen nog regelmatig met als belangrijkste speerpunt; het begrijpelijk en eenvoudig houden van de techniek voor alle niveaus. Resultaat moet direct merkbaar zijn.

Inmiddels hebben we een eenvoudige driehoek toegevoegd: de Vocal Essence Driehoek. Een idee van onze coach Marcel Swerissen. Het draait daarbij om de balans tussen Klankplaatsing, Energie en Volume.

Vocal Essence zangtechniek driehoek

In 2021 is er een nieuwe ontdekking gedaan door oprichter Robin van Beek en behandelaar Robin Bhaggan. Het unieke beweegpatroon van een zanger geeft aan waar je de kracht vandaan haalt tijdens het zingen. Dit is revolutionair omdat wij hebben ontdekt dat bijvoorbeeld de buik veel minder zou moeten doen dan alle andere technieken beweren. Tenminste, als je geen buik type bent. Jouw unieke beweegpatroon kan je bij ons laten testen.  Deze toevoeging noemen we de Vocal Release. 

Zangtechniek Vocal Essence heeft een boek!

Dit boek is te koop via je zangcoach of in onze webshop via deze link.

Het bevat handige tips, linkjes naar video’s en is een mooi naslagwerk voor als je bij ons lest.

Plaatsen – data – tijden

Zaterdag 31 augustus 2024 om 11.00 uur (Raamsdonk, Maartje van Bijnen)
Woensdag 11 september 2024 om 19.30 uur (Bergen op Zoom, Anoek Dingemans)
Vrijdag 27 september 2024 om 18.00 uur (Raamsdonk, Maartje van Bijnen)
Maandag 28 oktober 2024 om 19.00 uur (Hoorn, Linda Meester)

Informatie

DUUR: 3,5 uur

KOSTEN: €69 ex btw.

Werken wij niet met ademsteun?

Natuurlijk wel. We noemen het alleen geen ademsteun. Ademsteun in de volksmond  is niets anders dan het controleren van de lucht die je gebruikt tijdens het zingen. Die adem kun je controleren door het inzetten van de juiste spieren die verantwoordelijk zijn voor die steun. Omdat wij hebben ontdekt, dankzij de Vocal Release , dat iedereen uniek is betreffende zijn beweegpatroon, weten we nu dat de kracht die je nodig hebt om de lucht te kunnen controleren tijdens het zingen bij de ene vocalist vanuit de buik komt en bij de andere vanuit de rug, de schouder en/of je middel. We weten dat sommige mensen horizontaal de kracht vinden en anderen verticaal.

Kortom, om je lucht te controleren heb je inzicht nodig in jouw beweegpatroon. Door onze coaching weet je jouw beweegpatroon en hoe je die spieren maximaal kan inzetten en dan zal de ademsteun vanzelf gaan. Bij ons gaat het dus om het gedeelte van het lichaam waar jij je energie vandaan zou moeten halen.

Dat betekent dus dat de zogenaamde buikademhaling voor sommige mensen ook averechts kan werken.

Praktijk- en klantgericht

We werken met 3 stemkarakters (1, 2 en 3) en we hebben 5 prioriteiten die van toepassing zijn in elke coaching. We werken niet klinkergeoriënteerd maar klankgeoriënteerd, wat een wezenlijk verschil maakt.

We hebben er alles aan gedaan om deze methode toegankelijk te maken voor alle stijlen en alle niveaus en dat is gelukt!

Bewustzijn is prioriteit

Zangdocenten, solisten, koorzangers. Allemaal hebben ze ervaren dat zingen minder gecompliceerd is dan het lijkt. De stem kan heel veel, maar niet alles. Zodra je je bewust bent van de mogelijkheden en daarbij de onmogelijkheden van de stem ga je je instrument beheersen. Duidelijk, overzichtelijk en praktisch toepasbaar. Terug naar de essentie dus. Zo ontdek ook jij hoe je jouw stem maximaal kunt benutten.

We blijven groeien

De samenwerking met logopedisten, KNO-artsen, fysio therapeuten, voedingsdeskundigen en mental coaches heeft ons inzichten gegeven die we hebben toegepast in onze Vocal Essence® methode.

Al onze coaches gebruiken Vocal Essence® en we updaten ieder kwartaal tijdens onze team meeting. Vocal Essence® is direct toepasbaar en gegarandeerd effectief. We doen er dagelijks alles aan de gecompliceerde materie buiten de techniek te houden zodat het toegankelijk is voor iedere vocalist. Menig bekend en minder bekend artiest doet er momenteel zijn voordeel mee. Zie hier onze referenties.

Ja, ik meld me aan voor de Vocal Essence Workshop!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Welke coaches geven de Vocal Essence Workshop?

Janneke van Es

Zangcoach Janneke van Es 📧 janneke@vocalcenter.nl Janneke geeft zangles in Utrecht en zangles in Uden. [...]

Cheyenne Vankan

Zangcoach Cheyenne Vankan 📧 cheyenne@vocalcenter.nl Cheyenne geeft zangles in Utrecht bij Db'S Utrecht. Ze geeft [...]

Jackie Teerenstra

Zangcoach Jackie Teerenstra 📧 jackie@vocalcenter.nl Jackie geeft zangles in Alkmaar en zangles in Amsterdam. Ze [...]

Roy Boeijmeer

Zangcoach Roy Boeijmeer 📧 roy@vocalcenter.nl Roy is een enthousiaste, energieke en actieve coach die je [...]

Marjolein van Ledden

Zangcoach Marjolein van Ledden 📧 marjolein@vocalcenter.nl Marjolein is een enthousiaste, gedreven coach en geeft zangles [...]

Suze van Manen

Zangcoach Suze van Manen 📧 suze@vocalcenter.nl Suze geeft zangles in Veenendaal. Het brengen van een verhaal [...]

Saralinda Hiemstra

Zangcoach Saralinda Hiemstra 📧 saralinda@vocalcenter.nl Saralinda is een energieke, spontane coach waarbij je je al [...]

Robin van Beek

Zangcoach Robin van Beek 📧 robin@vocalcenter.nl Robin is de oprichter van Vocal Center, premium coach, [...]

Nicole van Hulst

Zangcoach Nicole van Hulst 📧 nicole@vocalcenter.nl Nicole geeft zangles in Rotterdam en zangles in Zoetermeer. Nicole heeft tijdens [...]

Michelle de Jong

Zangcoach Michelle de Jong 📧 michelledejong@vocalcenter.nl Michelle geeft  zangles in Wieringerwerf  en zangles in Amsterdam. [...]

Marcel Swerissen

Zangcoach Marcel Swerissen 📧 marcel@vocalcenter.nl Marcel geeft zangles in Hoorn en is een zeer enthousiaste ervaren zangcoach [...]

Maartje van Bijnen

Zangcoach Maartje van Bijnen 📧 maartje@vocalcenter.nl Maartje geeft zangcoaching in Raamsdonk en in Uden. Ze [...]

Lisanne Teunissen van Manen

Zangcoach Lisanne Teunissen van Manen 📧 lisanne@vocalcenter.nl Lisanne geeft zangles in Utrecht, zangles in Veenendaal en [...]

Linda Meester

Zangcoach Linda Meester 📧 lindameester@vocalcenter.nl Onze vocal coach Linda geeft zangles in Hoorn. Voor Linda betekent [...]

Joyce van der Sangen

Zangcoach Joyce van der Sangen 📧 joyce@vocalcenter.nl Joyce is Premium Vocal Coach Level A status [...]

Jacqueline Aronson

Zangcoach Jacqueline Aronson 📧 jacqueline@vocalcenter.nl Jacqueline Aronson geeft les in Arnhem. Zij is een zangcoach [...]

Astrid Tan

Zangcoach Astrid Tan 📧 astrid@vocalcenter.nl Astrid geeft zangles in Delft. Het beste uit jouw stem halen, [...]

Anoek Dingemans

Zangcoach Anoek Dingemans 📧 anoekdingemans@vocalcenter.nl Anoek Dingemans geeft zangles in Hoogerheide en zangles in Bergen op Zoom. Ze is coach [...]

Elrieke van Gelderen

Zangcoach Elrieke van Gelderen 📧 elrieke@vocalcenter.nl Elrieke geeft zangles in Waalwijk, zangles in Tilburg en [...]