ZIJN JULLIE ZANGLESSEN VOOR ALLE NIVEAU'S BESTEMD?

Ja, onze zanglessen zijn voor alle mensen met de wil meer uit hun stem te halen. Ongeacht het niveau. Iedereen is meer dan welkom.

KAN IEDEREEN LEREN ZINGEN?

Ja, in principe kan iedereen een slaapliedje zuiver leren zingen. Of je echt de potentie hebt om uiteindelijk op een podium te staan is een vraag die we alleen kunnen beantwoorden als we het een paar lessen een serieuze kans hebben gegeven. Zingen is voor 90% lef, de durf om fouten te maken en grenzen te verkennen. Buiten dat is zingen geweldig leuk om te doen. Mensen die het leuk vinden om te tennissen hoeven ook niet meteen Wimbledon te winnen.

WAT IS DE PRIJS VAN DE ZANGLESSEN?

Een reguliere privé-zangles van 60 minuten kost €60 excl. 21% btw/€83,50 incl btw. Je kunt ook voor 30 minuten privé-zangles bij ons terecht voor € 33,18 excl 21% btw/€40,15 incl btw. Ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je geen btw.

Naast losse lessen, hebben we ook voordeelbundels. Dan kan je goedkoper lessen als je meerdere lessen afneemt. Al vanaf €28,20 excl 21% btw/€34,13 incl btw als je 20 lessen van 30 minuten afneemt.

Onze ervaren Premiumcoaches Marcel Swerissen en Joyce van der Sangen rekenen een premium tarief van €69,- excl. 21% btw/€83,50 incl btw.  Oprichter van Vocal Center Robin van Beek hanteert een tarief van €85 ex btw/€102,85 incl btw per uur.

MOET JE MEERDERE LESSEN TEGELIJKERTIJD INKOPEN?

Nee, dat hoeft niet! Je komt wanneer je wilt. Wij doen niet aan abonnementen of strippenkaarten. We zijn er namelijk van overtuigd dat we onze zanglessen op zo’n manier geven dat je altijd terug zal willen komen. De meeste mensen die bij ons lessen volgen doen dat 1 x per week, of 1 x per 2 weken. Omdat we veel tools meegeven die een vocalist even moet verwerken kan 1 week tussen de lessen soms te kort zijn. Iedereen mag dat zelf bepalen.

Wel hebben we voordeelbundels voor diegenen die zelf graag meerdere lessen in één keer inkopen.

WAAR ZIJN JULLIE GEVESTIGD?

We zitten in verschillende steden om zo dicht mogelijk bij onze vocalisten in de buurt te komen. Check deze handige tool op onze site om te zien waar we bij jou in de buurt zitten.

WAT MAAKT VOCAL CENTER ANDERS TEN OPZICHTE VAN ANDERE INSTELLINGEN DIE ZICH MET STEMGEBRUIK BEZIGHOUDEN?

“Wat kunnen wij voor jou doen?” Het klinkt misschien makkelijk maar wij maken het waar deze vraag te kunnen beantwoorden. Het gaat ons er niet om wat de coach mooi vindt maar wat jij wil leren en wat je doelen zijn. Wij helpen je daarbij. We zijn een sterk team, een netwerk van stem specialisten die er alles aan doen jou zo goed mogelijk te helpen.

Zanglessen en gezond stemgebruik gaan hand in hand bij Vocal Center. Bovenaan onze prioriteitenlijst staat dat stemgebruik te allen tijde gezond moet zijn. We stellen techniek echter altijd ondergeschikt aan de artistieke prestatie. Met andere woorden: we gebruiken pas techniek als het nodig is en niet eerder. Vocal Center werkt nauw samen met een team van op elkaar ingespeelde specialistische KNO-artsen, logopedisten, mental coaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en zangcoaches, zodat we snel en effectief resultaten bereiken.

MET WAT VOOR SOORT SPECIALISTEN WERKT VOCAL CENTER SAMEN EN WAAROM?

Vocal Center werkt nauw samen met een team van op elkaar ingespeelde specialistische KNO-artsen, logopedisten, mental coaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en zangcoaches.

We kiezen niet de eerste de beste. We werken met mensen uit de topsport die gewend zijn te werken met mensen die topprestaties moeten leveren. Wij zien zingen als topsport en vinden dat vocalisten als topsporters behandeld moeten worden.

Hierdoor worden sneller verantwoorde resultaten bereikt. We zijn erg kritisch in de keuzes die we maken voor wat betreft deze samenwerkingen.

WAARIN VERSCHILLEN DE RESULTATEN VAN VOCAL CENTER MET DIE VAN ANDERE INSTELLINGEN?

Bij ons zing je veel de liedjes die jij leuk vindt. Geen oeverloze oefeningen, geen saaie ademsteun oefeningen. Je komt om te zingen en dus gaan we zingen. Vocal Center behaalt sneller resultaten door onze onderscheidende werkwijze. Zo bereiken we met onze stemrevalidatie gemiddeld een 40% snellere terugkeer op het podium dan andere op dit moment gangbare gang van zaken! Tevens garanderen we dat stemproblemen (veroorzaakt door verkeerd stemgebruik) na coaching zo goed als zeker tot het verleden behoren.

Daarnaast zijn we repertoire gericht, en in staat problemen te tackelen in slechts een paar lessen. Ook zijn we goed in staat carrière gerichte keuzes met je te bespreken en te onderbouwen. Onze coaches komen allemaal uit het werkveld en kennen het klappen van de zweep. Onze referenties spreken voor zich.

 

MET WELKE ZANGTECHNIEK / STEMTECHNIEK WERKEN DE COACHES VAN VOCAL CENTER?

We werken met de door onze oprichter bedachte en door onze coaches doorontwikkelde zangmethodiek Vocal Essence®. Geïnspireerd door diverse toonaangevende zangtechnieken in Europa en daarbuiten, maar vooral door de praktische ervaringen van onze eigen coaches, zijn we tot een unieke combinatie gekomen, één zangmethodiek. Overzichtelijk en met direct resultaat.

Je moet jouw stem begrijpen om hem te kunnen beheersen. Vocal Essence® biedt bewustzijn van de werking van de stem in de meest praktische methode die je kunt bedenken. Het is ontzettend eenvoudig te begrijpen.

Daarnaast hebben onze coaches de kennis van en ervaring met CVT, EVT, Bel Canto, Lichtenberg en de Alexander techniek, om voor jou een duidelijke en helderde vertaalslag te kunnen maken naar Vocal Essence® en omgekeerd.

HOE BELANGRIJK IS TECHNIEK IN DE AANPAK VAN VOCAL CENTER?

Het uitgangspunt van onze dienstverlening is altijd: ‘Techniek moet ondergeschikt zijn aan het artistieke presteren’. Zo voorkomen we dat de nadruk bij onze aanpak teveel op technische analyses komt te liggen. Het belangrijkste is dat de stemgebruiker een goed gevoel heeft bij de manier waarop hij spreekt of zingt. Natuurlijk staat gezondheid voorop.

We weten dus ook dat een live performance een andere benadering kan vragen dan een studio opname. We passen onze aanpak aan op de situatie. Bij ons zing je veel de liedjes die jij leuk vindt. Geen oeverloze oefeningen, geen saaie ademsteun oefeningen. Je komt om te zingen en dus gaan we zingen

WAT VOOR WORKSHOPS, MASTERCLASSES ETC. BIEDT VOCAL CENTER AAN?

Naast verschillende technische workshop zoeken we naar onderwerpen die stem gerelateerd zijn, en ook te maken hebben met wat je meemaakt op een podium tijdens een optreden. Je kunt hier onze workshops en trajecten zien.

DE VOCAL MASSAGE, WAT IS DAT?

Zingen is topsport. De spieren die gemoeid zijn bij het zingen vragen als zodanig te worden behandeld. Een topsporter laat zich meerdere malen per week masseren om topfit te kunnen zijn als de wedstrijd gaat beginnen.

Vocalisten kunnen dat ook doen. Rondom de stem, in het keel en nekgebied maar ook in schouders en rug, zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor het gebruik van jouw stem. Deze spieren kunnen stijf worden van het harde werk. Vergelijk het met een spierpijn na een bezoekje sportschool. Met de vocal massage help je juist die specifieke spieren te ontspannen en zodoende een vrij gevoel in je keel te houden. Kijk hier voor een filmpje en meer info.

WAAROM IS VOCAL CENTER INTERESSANT VOOR BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN?

Vocal Center ondersteunt bedrijven en instellingen om hun ‘geluid’, en daarmee hun gewenste imago te bepalen, te versterken en/of te ontwikkelen. We helpen medewerkers de klankkleur van hun stem aan te passen, overtuigender te spreken en om hun stem op een gezonde, verantwoorde manier te gebruiken. Zo wordt uw bedrijfsmissie nog beter uitgedragen en neemt de kans op uitval van medewerkers door stemproblemen aanzienlijk af.

We hebben een traject dat medewerkers en directie helpt een pitch scherp te zetten en goed uit te voeren. Zowel inhoudelijk als hoe het wordt gepresenteerd komt onder de loep te liggen.

WAT HOUDT HET INTERNE OPLEIDINGSTRAJECT VOOR VOCAL CENTER COACHES IN?

Dit is een opleidingstraject waarin we zorgen voor een goede en constante kwaliteit van onze coaches. Met inhoudelijke sessies worden onze coaches tijdens een intensieve 6 maanden durende opleiding klaargestoomd om lessen te gaan geven.

Ons netwerk van stemspecialisten is betrokken bij de opleiding, zodat accuraat en effectief kan worden begeleid en gedoceerd. Oók als het om gecompliceerde problemen gaat. De samenwerking onderling en met de stemspecialisten maakt dat we op alle vocale vragen een antwoord hebben.

IK BEN HEES, KUNNEN JULLIE ME HELPEN?

Jazeker. We hebben een first-aid programma waar we je meteen mee kunnen helpen. In ons stemrevalidatie programma kun je je stem weer op niveau krijgen.

Ook hebben we een stemtrainings-programma zodat je meer belastbaarheid krijgt en daarmee kan je heesheid voorkomen.

Heb jij een vraag over Vocal Center, onze zanglessen of onze zangcoaches? Bekijk onze veelgestelde vragen en vind direct het antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden je vraag graag.