Werkwijze

Een unieke aanpak

“Wat kan ik voor je doen?” Een eenvoudige vraag toch en je zou zeggen. Voor de hand liggend voor een coach maar in de zangwereld is dat tot op heden in veel gevallen helaas niet zo.

Bij Vocal Center stellen we elke les weer die vraag. En we kunnen beloven dat we er alles aan doen jouw wens en/of doel in vervulling te laten gaan.

We werken praktisch en doelgericht. Naast dit alles zorgen we voor veel plezier bij het zingen want, zingen is fun!

Zangtechniek

Doordat ons team veel praktijk ervaring heeft (al onze coaches treden op hoog niveau op), en we veel zangmethodes tot op de bodem hebben uitgezocht, zijn we tot een interne zangmethodiek gekomen waar we mee werken. Deze methodiek is een samenvatting van al het goede uit o.a. EVT, CVT, Bel Canto en Lichtenberg. Deze zangmethode heet Vocal Essence®.

Zangtechniek als hulp

Uitgangspunt van onze dienstverlening is altijd dat zangtechniek ondergeschikt is aan de artistieke uitvoering. Zo voorkomen we dat bij onze aanpak de nadruk teveel op technische analyses komt te liggen. Wij maken de combinatie van artistiek en techniek op een manier die niet ten koste gaat van het creatieve proces. De zangtechniek staat dus te allen tijde in dienst van het creatieve resultaat.

Onze coaches gaan een stap verder bij stemproblemen

Onze Vocal Center coaches zijn meer dan docenten alleen. Waar andere instellingen op het gebied van stemgebruik zich vaak beperken tot artistieke of medische aspecten van de stem, zoekt Vocal Center de samenwerking tussen coach, logopedist en arts. We doorbreken de vicieuze cirkel die bij stemproblemen vaak voorkomt. Ook zoeken we intensieve samenwerkingen op met mental coaches die de druk van performen en peak performance kennen door hun ervaringen in de topsport. Zo gaan we een stap verder dan de rest en staan we volledig in dienst van de vocalist.

Vocal Center zet bij het realiseren van de wensen en ambities van stemgebruikers verschillende stemspecialisten in.

  • We werken met KNO-artsen die als specialisme “de stem” hebben. Onze KNO-artsen hebben vele bekende Nederlanders succesvol behandeld en kennen de problematiek rondom optreden en stemproblemen.
  • We werken met logopedisten die veel hebben samengewerkt met professionele vocalisten die afhankelijk zijn van de stem.
  • Onze Vocal Coaches hebben de interne Vocal Center opleiding tot Vocal Center coach met succes afgerond. Deze 6 maanden durende opleiding zorgt voor een brede ontwikkeling op zowel technisch, fysiek als mentaal vlak. Alle coaches spreken 1 taal. Vocal Essence® is de door ons zelf ontwikkelde zangmethodiek waar we bijzonder goede resultaten mee halen.

Patroon doorbrekend

Een veel voorkomend probleem is dat na een operatie niets feitelijk is veranderd aan het stemgebruik van de vocalist waardoor men waarschijnlijk zonder hulp gewoon doorgaat met verkeerd stemgebruik. Wij zorgen voor een verantwoorde revalidatie en kennis zodat men gezond om weet te gaan met het herstelde instrument.

  1. Operatie
  2. Logopedie
  3. Medisch gezond verklaring
  4. Verval in oude gewoontes (weer stemproblemen)

Vocal Center doorbreekt deze circel bij stap 4 (verval in oude gewoontes), en zorgt voor gezond stemgebruik. Dit combineren we met de specifieke artistieke wensen van de vocalist. We garanderen zo een blijvend resultaat! Je klinkt zoals jij wilt, én je blijft gezond!

SPREKERS/ACTEURS

Meer overtuigingskracht ten overstaan van het publiek. Een acteur die zich bewust is van de kracht van de stem geeft een extra dimensie aan zijn spel. Door bepaling van klank, volume, snelheid kun je de boodschap nog duidelijker overbrengen. Kennis over de mogelijkheden van je stem is voor een acteur een absolute must. Wij geven je alle mogelijkheden, jij mag gebruiken wat je nodig hebt.

DE VOORDELEN

Het delen van kennis geeft kracht aan een team. De werkwijze van Vocal Center kenmerkt zich door de inzet van verschillende specialisten om de ambities van stemgebruikers te realiseren, en om de kwaliteiten van hun stem verder te ontwikkelen. Dit leidt tot een gezonde en verantwoorde manier van stemgebruik bij zowel spreken als zingen, en tot een aanzienlijk kleinere kans op (herhaalde) stemproblemen.

STEMGEBRUIKERS

Behoud van een gezonde stem, zodat jouw vak of jouw hobby voortdurend kan worden uitgeoefend. Onze zanglessen zijn altijd dichtbij want we hebben verschillende locaties in heel Nederland waar we onze zanglessen en spreeklessen verzorgen. Het niveau waarop je momenteel bent is voor ons niet belangrijk. We helpen je altijd naar jouw volgende stap. The only way is up!

VOOR VOCALISTEN

We leren de vocalist niet te denken in beperkingen maar in mogelijkheden en we maken hem of haar bewust van de mogelijkheden van de stem waardoor zelfvertrouwen ontstaat. Een vocalist met zelfvertrouwen is ons doel. Zelfvertrouwen komt met kennis en controle. Dat bieden we dus bij Vocal Center.

ENTERTAINMENT BRANCHE

We bieden een hogere kwaliteit van vocale capaciteit in theaterproducties en veel minder uitval van artiesten door stemproblemen. Een directe lijn met KNO-artsen en logopedisten zorgt voor een snelle schakeling bij evt. problemen en we zijn 24/7 bereikbaar, hebben een groot oplossend vermogen d.m.v. ons grote en stem gespecialiseerde netwerk en hebben een oprechte passie voor de stem en de artiesten.

VOOR HET BEDRIJFSLEVEN EN ONDERWIJS

Het ontwikkelen van een ‘tone of voice’ passend bij het gewenste imago, waardoor de ‘herkenbaarheid’ van het bedrijf wordt versterkt. Stemgebruikers gaan overtuigender spreken waardoor, bij commerciële functies, hogere targets gehaald zullen worden. Minder uitval van medewerkers door stemproblemen is een feit als men weet hoe om te gaan met de stem.

Ik heb een vraag!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.