Stem massage

Heb je een hese stem? Of wordt je stem vermoeid na een dag spreken? Stem massage is er voor iedereen die zijn of haar stem goed wil onderhouden. De meest genoemde klachten bij vocalisten zijn: Heesheid, stug stemgevoel, het voelt niet vrij, pijn bij het zingen, moeite met spreken, pijn bij het spreken, geen hoge noten meer kunnen halen, de kopstem is weg en de laagte verdwijnt. Dit komt in heel veel gevallen door spierspanning in het strottenhoofd gebied. Daar waar je stembanden zich bevinden.

Door middel van een stem massage helpen wij je van spierspanning in het hoofd, hals en nekgebied af. Binnen ons zorgteam hebben we door het hele land gecertificeerde coaches die dit kunnen verzorgen. Dit certificaat is uitgegeven door de THIM Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie. Wij bieden dus een verantwoorde stem massage met direct resultaat. Kijk hier en vul je woonplaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden voor een stemmassage.

Ik wil een stemmassage!

Voor wie?

Iedereen die met zijn stem werkt. De toerende artiest, de coverzanger, de stemacteur, de vertegenwoordiger, de docent die voor de klas staat, de CEO, de voice-over en vele anderen.

Iedereen die zijn stem gezond en in topconditie wil krijgen of houden. Zingen is topsport. En al helemaal als je het veel mag doen. Een topsporter onderhoudt zijn lichaam en wordt dagelijks gemasseerd om top te kunnen presteren. Dat zouden, in onze ogen, vocalisten ook moeten doen. Kortom, stem massage is er voor iedereen die zijn stem nodig heeft om goed te kunnen presteren.

“Eerste hulp bij heesheid”

Door deze stem massage te ondergaan, door te bubbelen, te vernevelen en door de juiste oefeningen te doen kan je bij Vocal Center in 1 uur een helderder stemgeluid hebben.
We doen dit op afspraak, maar ook als je last minute hulp nodig hebt staan we voor je klaar.

Heb je ons NU nodig? App ons direct op: +31 654306831 of mail naar zorgteam@vocalcenter.nl

Heesheid is bijna altijd spierspanning.

We kunnen je om de oren slaan met allemaal Latijnse benamingen van spieren en spiergroepen, maar we zullen je er niet mee vermoeien. Het komt erop neer dat als je je strottenhoofd niet meer vrij kan bewegen door spierspanning, je stem wordt beperkt en je dus hees wordt.

Als de spierspanning te lang blijft kan het zelfs tot stemschade leiden. Wij kunnen die spierspanning wegnemen door een volledige massage van gezicht, nek en keel en ja…ook het strottenhoofd. Je voelt direct na de massage verlichting. Het doet geen pijn en je merkt direct verschil.

Voorkomen is beter dan genezen.

Stem training is erg belangrijk voor de artiest die veel optreedt en/of voor de artiest met zwaar repertoire. Je kunt de spieren die je stem aansturen trainen en sterker maken. Dit werkt het beste en het snelst als je repertoire gericht gaat trainen. Op die manier train je die spiergroepen die je ook aanspreekt op het podium. Een goede kennis van klankplaatsing is hierin essentieel. Want soms kan je door één verkeerd gezongen klank het hele optreden last hebben. Daarom is een sessie met één van onze coaches een absolute aanrader. Door onze methode Vocal Essence te leren kennen en de balans tussen energie, volume en klankplaatsing te leren zal je meer uit de mogelijkheden van je stem kunnen halen. Dat kan al in één uur bereikt worden. Daarbij word je veel minder moe en dus zal je minder snel spierspanning opbouwen. Check de coach in jouw buurt die je daarbij kan helpen. 

Kosten

Een stem massage kost €35,50 ex btw excl btw per half uur. Dat is dus €42,95 inclusief btw.

Voor onderhoud of het bijhouden adviseren wij minimaal 30 minuten. Voor stem problemen een uur.

Omdat “stem massage” op de factuur staat zal de btw bedrijfsmatig aftrekbaar zijn voor de ZZP-zanger of zangeres. Wil je dat we op locatie komen? Dan rekenen we reiskosten van €0,24 c/km.

Als we veel reistijd hebben zullen we in goed overleg een praktische oplossing vinden.

Combinatie zangcoaching en stem massage

Een massage boeken en daar aan vast een zangles is praktisch gezien ideaal. Het scheelt je een retour reis.

Ja, ik wil een stem massage!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Bij welke coaches kun je hiervoor terecht?

Saralinda Hiemstra

Zangcoach Saralinda Hiemstra 📧 saralinda@vocalcenter.nl Saralinda is een energieke, spontane coach waarbij je je al [...]

Robin van Beek

Zangcoach Robin van Beek 📧 robin@vocalcenter.nl Robin is de oprichter van Vocal Center, premium coach, [...]

Nils Westerhoff

Zangcoach Nils Westerhoff 📧  deventer@vocalcenter.nl Nils geeft zangles in Deventer, songwritingles en homerecordingles. Zowel online als op locatie. Ook [...]

Michelle de Jong

Zangcoach Michelle de Jong 📧 michelledejong@vocalcenter.nl Michelle geeft zangles zangles in Wieringerwerf en zangles in [...]

Marcel Swerissen

Zangcoach Marcel Swerissen 📧 marcel@vocalcenter.nl Marcel geeft zangles in Hoorn en is een zeer enthousiaste ervaren zangcoach [...]

Maartje van Bijnen

Zangcoach Maartje van Bijnen 📧 maartje@vocalcenter.nl Maartje geeft zangcoaching in Raamsdonk en in Uden. Ze [...]

Joyce van der Sangen

Zangcoach Joyce van der Sangen 📧 joyce@vocalcenter.nl Joyce is Premium Vocal Coach Level A status [...]

Anoek Dingemans

Zangcoach Anoek Dingemans 📧 anoekdingemans@vocalcenter.nl Anoek Dingemans geeft zangles in Hoogerheide en zangles in Bergen op Zoom. Ze is coach [...]

Elrieke van Gelderen

Zangcoach Elrieke van Gelderen 📧 elrieke@vocalcenter.nl Elrieke geeft zangles in Waalwijk, zangles in Tilburg en [...]