Trek het naar je toe

Trek het naar je toe

Trek het naar je toe!

“Hey Robin, hoe gaat het met je album? Wanneer is de release en kan ik al wat horen? Lang geleden man, dat ik je heb horen zingen. Met wie ga je werken en wat is je doel eigenlijk met het album? Wil je weer gaan optreden of heb je een ander doel.”
Zo, als ik in deze blog deze vragen allemaal kan beantwoorden dan ben ik goed bezig!

Ik ben inderdaad weer begonnen met schrijven. Ik heb mijn focus de afgelopen 7 jaar op het coachen gehad en het opzetten van ons bedrijf Vocal Center. Ik heb heel veel artiesten mogen helpen met hun vraagstukken. Mijn ervaring als artiest in de afgelopen bijna 34 jaar hebben me daar enorm bij geholpen. Ik ben wel blij met de manier waarop mijn leven loopt. Van beginnend, niets wetend jochie in Boskoop, met een bandje naar Zuid- Frankrijk tot de coach van artiesten in de grootste zalen van NL en reizend over de wereld.Mijn ervaring gebruikend en vooral common sense blijven inzetten, niets denken te weten en leren van iedereen die je ontmoet.Inmiddels is mijn bedrijf gevestigd, met 20 coaches in Nederland en dit jaar groeiend naar ruim 30 coaches. We doen iets goed mogen we wel zeggen.

robin vocalcenter

Stel de juiste vraag aan de juiste persoon

Ik heb de eigenschap anders naar dingen te kijken. Ik benader problemen, hoe groot ze ook zijn, op een eenvoudige manier. Probeer door de juiste vragen te stellen te achterhalen of het probleem eenvoudig is op te lossen.

Is het niet op te lossen? Dan steek ik er geen tijd in. Dan blijkt dat bijna alle problemen in de wereld worden veroorzaakt door het Ego. Door trots, onbuigzaamheid en onverdraagzaamheid. Ja, zelf de allergrootste wereldproblematiek is vaak terug te brengen tot het Ego van slechts 1 persoon of een collectief dat niet wil wijken.

Neem nu de plastic soep. Er is een oplossing voor. Wel een hele dure, maar er is meer dan genoeg geld in de wereld bij die 2% van de rijksten die 90% van het geld beheren om dat te regelen. Maar het hebberige Ego wil dat niet. Vooral niets weggeven als het niets voor jezelf oplevert. Zagen ze maar dat ze iedereen inclusief zichzelf en hun nalatenschap een toekomst geven.

Dit meisje, Greta Tunberg, heeft dat prachtig omschreven:

“It is the sufferings of the many, which pays for the luxury of the few”

Blijven hangen in het verleden

Mensen onthouden wat ze van je hebben meegekregen in de tijd dat je in hun omgeving was. Even de media weggelaten, want daar heb je nog minder een idee met wie je te maken hebt. Mensen oordelen graag en trekken conclusies niet gebaseerd op het heden, maar omdat de een tegen de ander zegt, wat de ander weer tegen die ene had gezegd…Kortom, we praten elkaar na als papegaaien en dat doen we ook nog erg slecht.

Een verhaal is bij het mondeling overbrengen na 5 personen al een totaal ander verhaal. Je kunt dus eigenlijk alleen maar afgaan op wie iemand is als je het zelf ervaart, voelt en daaruit je mening maakt. En zelfs dan kan je ernaast zitten. Het Ego trekt gewoonweg veel te snel conclusies omdat het kan.

Opnieuw kijken naar dingen is wat ik steeds doe. Niemand veroordelen maar begrip proberen op te brengen. Ook voor de mensen die onze democratie proberen te ondermijnen. Zij hebben hun eigen waarheid. Vinden ons arrogant en vinden het oneerlijk verdeeld. Ik begrijp dat wel. Wij gooien deuren dicht omdat we bang zijn dat we geen 3 keer maar nog maar 2 keer op vakantie kunnen.

Is dat echt uit te leggen dan? Opgeven van je luxe en wat meer delen is iets wat het Ego niet trekt. Het vraagt een groot persoon om dat echt te kunnen. Je hoeft niet alles weg te geven maar een klein iets meer delen zodat anderen ook kunnen genieten van de wereld i.p.v. een dagelijks gevecht om te overleven.

Het lijkt me wel op z’n plek en een mooie start om dat meisje van 15 jaar uit Zweden, Greta Tunberg, tegemoet te komen.

Ego-loos schrijven.

Ok, terug naar het album. Ik ben bezig dit album mijn levenswerk te maken. Oftewel, de verhalen die ik vertel, die ik in mijn brein heb verzameld die komen er nu in volle vaart uit.

Inmiddels ben ik samen met andere schrijvers, 5 maanden aan het maken, opnemen, demo’s inzingen, sparren, schrappen en schrijven en nu staat de teller op 25 liedjes.

Ook hier is het een gevecht met het ego want, als je iets hebt gemaakt denk je dat het precies klopt.

Maar zo blijkt, als ik ernaar laat kijken door andere mensen, met een grote gave voor woorden en compositie, dat het aan alle kanten rammelt. En als zij hun ding doen, worden de songs veel beter. Maar mijn Ego vindt het soms heel moeilijk los te laten waar ik zo hard op heb gezwoegd. Maar ik laat het toe, tegen mijn stroom in en dat levert zulke mooie dingen op!

Niet alleen de songs… die zijn het gevolg van fantastische nieuwe samenwerkingen. Vrees niet, ik blijf waakzaam over de eigenheid van mijn liedjes.

Dat is dus het mooie, dat zijn de mensen met wie ik nu mag werken dus ook. Waakzaam over mijn eigenheid. Dat is voor hun ook een lastig pakket lijkt me. Ook zij hebben een sterke mening over wat mooi is en wat niet.

Concessies doen we alleen in het voordeel van het liedje en het verhaal, daar komt het op neer. Volledig Ego-loos dus.

Een groter doel

Ik leef mijn leven zoals het komt. En probeer zo goed mogelijk te zijn voor de mensen om me heen. Ik leer elke dag van Eckhart Tolle die mij de kracht van het NU bijbrengt. En ik zoek naar manieren om dit album een beetje te laten bijdragen aan een nieuwe wereld, samen met Greta Tunberg wil ook ik dat we zorgen dat we als collectief anders gaan denken en gaan creëren en in gaan zien dat de bende die de mensheid heeft gemaakt te fixen is, als we echt willen.

Het begint met een collectieve gedachte verandering. Een verandering waarin we inzien dat geld gif is maar dat we het kunnen ombouwen tot de redding van de toekomst van onze kinderen. Het draait voor altijd en eeuwig om respect, begrip, liefde en waardering. Als we dat kunnen terugvinden en overbrengen op anderen duurt het maximaal 2 generaties voordat het weer op orde is hier.

Robin.

Volg Robin op Facebook

Neem contact op

Wil jij graag meer info? Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Wij maken gebruik van cookies om de gebruiks­­vriendelijkheid van onze website te verbeteren. Daarnaast kunnen we je hierdoor gerichte content bieden op onze websites, via onze andere kanalen en andere media. We onthouden je keuze zodat je niet iedere keer dat je onze website bezoekt deze vraag te zien krijgt. Naast het accepteren van de cookies, kan je de cookies ook beheren via 'Cookie instellingen'.
Accepteer cookiesCookie instellingen