Premium opleiding Vocal Center coach

Premium opleiding Vocal Center coach

We hebben een 6 maanden durende premium opleiding ontwikkeld. Deelnemers met ervaring in het coachen of les geven van vocalisten in hun eigen praktijk komen in aanmerking. Ook deelnemers die na het succesvol doorlopen van onze opleiding Basis vocalcoach  komen in aanmerking voor deze de opleiding. Deze selectie wordt bepaald door de trainers van deze opleiding.

Voor wie?

Voor vocalcoaches die het beste uit zichzelf willen halen. Coaches die behoefte hebben aan ruggespraak van gelijkgezinde gepassioneerde teamspelers. Deze premium opleiding is exclusief voor docenten en coaches die in teamverband en in opdracht van Vocal Center in een franchise constructie op het hoogste niveau willen gaan lesgeven.

Als je deze opleiding succesvol hebt afgerond behoor je tot een team van gepassioneerde, gespecialiseerde en hoge kwaliteit zangcoaches.
We spreken dezelfde taal en werken vanuit dezelfde didactiek en methodiek. Deze opleiding si zo samengesteld dat iedere coach zijn unieke eigenschappen kan behouden zodat ons team met een zelfde fundament zeer veelzijdig is en vocalisten van zeer diverse afkomst kunnen helpen met het maximale uit hun stem halen.

De vocalist staat centraal

Voor Vocal Center is het van het grootste belang dat onze coach te allen tijde de vocalist centraal zet. Dat betekent dat een Vocal center coach of een collega coach uit ons team, in staat moet zijn alle vragen over de stem te behandelen. Bij onze coaching draait alles om de vraag: “Wat kan ik voor je doen?”.

Wij richten ons op meerdere zangtechnieken, maar werken vanuit de basis van het binnen ons bedrijf ontwikkelde Vocal Essence®.

Vocal Center coaches hebben allemaal professionele ervaring als vocalist op verschillende binnenlandse en buitenlandse podia. Hierdoor zijn zij allemaal ervaringsdeskundigen en kunnen zij zich makkelijk verplaatsen in alle situaties die zich voor-, tijdens- en na een optreden kunnen voordoen.

Studie belasting

Gedurende 6 maanden ga je elke week 1 dag van 10:00 tot 16:00 uur aa n delsag met een live coach. dat zal afwisselend zijn in groepsverband en individuele coaching. De rest van de week wordt van je verwacht dat je lessen geeft zodat je kan toepassen en oefenen met wat je hebt geleerd. Alleen door veel praktijk ervaring leer je alle soorten leerlingen kennen en kun je ontdekken hoe je met elk leertype kan omgaan om zo snel mogelijk doelen te behalen. Jouw ervaringen deel je die week erop met de groep en daarmee leren jullie van elkaar wat er allemaal kan voorkomen tijdens lessen. Onze zangmethode Vocal Essence® moet eigen worden en daarom vragen we van je het Vocal Essence® boek goed (die krijg je van ons bij aanvang) te bestuderen. Je zal gedurende de opleiding allemaal een presentatie Vocal Essence® geven.

Wanneer een opleiding begint laten we afhangen van het aantal geschikte kandidaten. Zodra we een groep compleet hebben plannen we de start van de opleiding 4 maanden later in. De lokatie zal Amsterdam of Uden zijn. Ook dat laten we democratisch afhangen van de meest praktische plek t.o.v. de mensen die zich hebben aangemeld.

Unieke bijscholingen

Een Vocal Center coach gaat verder in op anatomie, effecten, stemeffecten, groepslessen, didactiek, exacte klankplaatsing en high end coaching. Daarnaast krijgt een Vocal Centert coach toegang tot een uniek opleiding/bijscholing programma waarbij onze coaches zich kunnen verdiepen in verschillende onderwerpen. Ook wordt je onderdeel van een zorgvuldig opgebouwd netwerk van stemspecialisten. Binnen Vocal Center kan een coach doorgroeien tot zorgteam lid, begeleider of coach in een opleiding.

Examen en certificaat

We sluiten de opleiding af met een examen waar je les zal geven aan een testzanger. Na het volledige doorlopen van het traject en positief resultaat ontvang je een certificaat tot Vocal Center vocalcoach.

Met dit certificaat ben je automatisch teamlid van een groep gepassioneerde vocalcoaches die altijd op zoek is naar verdieping en verbetering van onze diensten en service aan onze vocalisten.

Zorgteam

We hebben een specialisten zorgteam welke zich heeft laten bijscholen en opleiden om met mensen met stemproblemen te werken aan herstel en preventie van stemproblemen

Ondernemerschap

In deze premium opleiding zal ondernemerschap ook uitgebreid aan de orde komen. Je wordt gestimuleerd een ondernemersplan te maken zodat je na de opleiding snel vocalisten zal zodat je snel een goed lopende praktijk zal hebben.

Een sterke methodiek

We werken allemaal met onze methodiek Vocal Essence®. Deze methodiek is samengesteld uit diverse bestaande technieken en methodieken en aangevuld met eigen kennis en ervaringen. Hieruit is een bijzonder praktisch toepasbare techniek gekomen die direct resultaat oplevert.

De samenwerking met KNO-artsen, mental-coaches, fysiotherapeuten en stem gespecialiseerde logopedisten helpt vocalisten antwoorden te vinden op vragen over gezond stemgebruik.

We hebben een boek welke als hand-out enorm zal helpen bij jouw coaching. Dit boek krijg je als je deelneemt aan deze opleiding. Het boek is evt als voorstudie al te koop in onze webshop.

Soft Franchise

In tegenstelling tot de meeste franchise werkgevers hebben wij geen instap tarief en geen maandelijkse vaste kosten. Dat betekent dat je uitsluitend een procentuele afdracht doet over de door jouw gemaakte omzet. Om het inkomen van Vocal Center redelijk stabiel te maken hebben we een minimale afdracht verplichting per kwartaal.

De hoogte van de afdracht is afhankelijk van de hoogte van de omzet die je per maand maakt. Hoe meer omzet je hebt gemaakt hoe lager je procentuele afdracht is.

We hebben een contract waarmee we de verwachtingen en doelen naar elkaar toe bezegelen met een handtekening. We hebben de intentie om een lange termijn samenwerking met elkaar aan te gaan.

Kosten

€ 2195,- excl. btw (evt. in termijnen te betalen tegen 7,5% toeslag) De btw is terug te vorderen als je ZZP-er bent.

Betaling:

Na het voldoen van de de aanbetaling van 15% krijg je 2 weken van te voren het volledige restbedrag gefactureerd.

Termijnen

Er is een mogelijkheid tot betaling in drie termijnen van twee maanden met 7,5 % toeslag.

Deze fases zien er als volgt uit:

Drie maanden voor aanvang: Aanbetaling van 15% (€329,25 exclusief 21% btw)

De volgende termijnen dienen voldaan te zijn op:

 • 1e: Bij de startdatum van de opleiding,
 • 2e: Begin maand 3
 • 3e: Begin maand 5

Elke termijn is €668,56 exclusief 21% Btw

Subsidie aanvragen?

Deze opleiding komt in aanmerking voor een bijdrage vanuit Werktuig PPO: deze instantie helpt ZZP-ers die zich willen ontwikkelen d.m.v. een financiële bijdrage . Vraag ons om een offerte die je kunt indienen bij de aanvraag.

Onderwerpen opleiding tot Vocal Center coach

 • Individuele coaching van diverse leertypes
 • Doelgericht coachen d.m.v. een bewuste didactiek
 • Doorgronden van Vocal Essence®
 • Herkenning terminologie van Estill Voice Training (EVT) en Complete Vocal Technique (CVT)
 • Bewustzijn van de mentale gevolgen van woorden tijdens je coaching
 • Omgang met mentale kwesties bij vocalisten
 • Kennis van stemonderhoud
 • Basiskennis lid zorgteam
 • Kennis van de verschillende stemproblemen
 • Anatomie van de stem
 • Samenwerken met logopedisten en KNO-artsen
 • Sales coaching
 • Ondersteuning bij ondernemerschap
 • Marketing

Ja, ik ben geïnteresseerd in de opleiding tot Vocal Coach bij Vocal Center!

LET OP! 2022 Staat bij ons in het teken van wederopbouw van de praktijken van onze huidige coaches. Daarom hebben we besloten pas rond november 2022 te gaan kijken naar een eventuele nieuwe opleiding. Heb je zoveel geduld? Tof!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.