Droom je ervan dat je kunt zingen?

Droom je ervan dat je kunt zingen?

Droom je ervan dat je kunt zingen?

Iedereen vergeet het wel eens; genieten van het leven en je dromen volgen. Het klinkt idealistisch, maar in mijn voormalige werk als verpleegkundige heb ik de meest zieke mensen gezien. Ik heb iemands vader, moeder of kind ziek zien worden. Ik heb medische wonderen zien gebeuren en mensen zien sterven. Dromen zijn er om te volgen en niet om te vergeten.

Mijn droom is zingen

Mijn droom is altijd zingen geweest. Ik voelde me op het podium superfijn. Mensen deden er weleens lacherig om. “Hij kan leuk zingen, maar een prof worden kan hij niet”.  Ik ben het bijna zelf gaan geloven.

Heesheid

Ik zong meerdere malen per week in mijn toenmalige band en was continu hees. Ik heb zelfs de handdoek in de ring gegooid. Oververmoeid, altijd schor en waardeloze tips van zangdocenten waar ik niets mee kon.

Docenten die mij niet begrepen

Zangleraren vertelden me over het door je buik ademen, ademsteun vanuit je flanken, touwtje naar de hemel, dat ik veel thee met honing moest drinken en drop moest eten. Muzikanten vertelden mij dat ik gewoon een borrel moest nemen. Allemaal goed bedoeld, maar niets werkte.

Vocal Center maakte mijn droom werkelijkheid
Ik kwam in aanraking met Vocal Center. Ik voelde me serieus genomen als vocalist. Het ging er voor het eerst om wat IK als vocalist wilde en mooi vond. Ik merkte dat ik stappen maakte richting mijn doel en kon me op zanggebied meten met de professionele zangers. Ik leerde ik mijn stem van laag tot hoog kennen.

Mogelijkheden zoeken

Het mooiste vind ik dat er bij Vocal Center niet gedacht wordt in beperkingen, maar in mogelijkheden. Ik leerde Vocal Essence® kennen en leerde verschillende soorten sounds maken op een gezonde manier. Wat ik wilde was prof worden en dat is gelukt. Sterker nog, ik startte de opleiding bij Vocal Center tot Vocal Center coach! Ik heb geleerd de focus te hebben op gezond zingen: niet meer hees zijn en alles er uit halen.

Ik ben de lachende derde

Ik geef nu zangles, zangworkshops en vocal coaching, verzorg energieke koorcoachings door het hele land, ben zelfs opleider binnen Vocal Center en ik voel een glimlach opkomen als ik denk aan de mensen die niet geloofden dat ik dit zou kunnen. Ik ben de leadzanger van Melrose, een top segment partyband waar ik ruim 3 uur volle bak durf te gaan zonder hees te worden.

Het is me gelukt! Ik leef mijn droom!

Mijn drijfveer zijn mijn vocalisten

Ik geloof erin, bij elke leerling opnieuw. Ik zet alles op alles om ook hun doelen te behalen. Van een nieuwe sound tot het behalen van hoge noten; van hardrock tot musical. Het mooiste is als ik het binnen een uurtje voor elkaar krijg.

 

Laat je niet gek maken. Je kan meer dan je denkt!

Ga zanglessen volgen bij Vocal Center. Als je een droom hebt kan niemand je tegen houden, hooguit jijzelf.

Marcel Swerissen
Zangcoach bij Vocal Center in Amsterdam en Hoorn

Comments
  • En behalve het coachen om te kunnen zingen zorg je er zeker voor dat de onzekere leerling zekerder wordt en durft! Vele drempels overgegaan dankzij jou!

  • Ik overwon mijn verlegenheid en begin er nu zelf in te geloven dat ik er toe doe. Dat had ik n jaar geleden niet durven dromen.

Comments are closed.

Neem contact op

Wil jij graag meer info? Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Wij maken gebruik van cookies om de gebruiks­­vriendelijkheid van onze website te verbeteren. Daarnaast kunnen we je hierdoor gerichte content bieden op onze websites, via onze andere kanalen en andere media. We onthouden je keuze zodat je niet iedere keer dat je onze website bezoekt deze vraag te zien krijgt. Naast het accepteren van de cookies, kan je de cookies ook beheren via 'Cookie instellingen'.
Accepteer cookiesCookie instellingen