SING- & SONGWRITINGBOOTCAMP SPANJE

Sing- & songwritingbootcamp Spanje

(BEGINNERS EN GEVORDERDEN)

Dit bootcamp is een week vol songwriting. Op zoek naar een begin of nieuwe invalshoeken van songwriting. Ook besteden we veel aandacht aan de stem en zangtechniek. Door kennis over de zangstem kun je meer uit songs halen die je schrijft. Kennis maakt rijk. Dat doen we in individuele sessies en met de groep. Dat allemaal op een te gekke locatie in Spanje in de plaats Las Negras, voorzien van alles wat je schrijvershart begeert. Vrijheid, natuur en mooie mensen om je heen.

Je schrijft in deze week minimaal twee songs onder begeleiding van onze coaches. De ideale week om jouw songwriting skills naar een volgend level te tillen.

Inhoud

De dagen zijn steeds ingedeeld in 2 delen. In de ochtend beginnen we altijd met een workshop om je creatieve brein op gang te krijgen. Vervolgens werk je volgens een schema met een coach aan de te nemen stappen. Je krijgt opdrachten die je zelf in de middag zult gaan uitvoeren en ervaren. De dag erna ga je met je coach, of indien dat handig is met een andere coach, evalueren en bekijken wat de volgende stap moet worden om te je doel te komen. Op de 3e avond is een productiesessie ingepland zodat je tastbaar een instrumentale versie hebt waarmee je verder kunt gaan schrijven.

Zo werken we toe naar het einde van de week waarin we afsluiten met een sfeervol concert waarin de nieuwe geschreven songs worden uitgevoerd in een “Beste Zangers” setting.

STEMTECHNIEK

Naast dit helpen we jou ook met het vinden van de mogelijkheden van je stem. We maken je bewust van wat er allemaal kan met je stem en hoe je deze gezond kan houden in tijden van weinig slaap, stress, drukke schema’s of intensieve tours. In individuele zangcoaching sessies kun je werken aan jouw doel betreffende jouw stem.

CARRIÈREPLANNING

Ook willen we je graag helpen bij het maken van een plan voor jouw toekomst. Welke stappen kun je nemen om jouw route voort te zetten richting het door gestelde doel? De zogenaamde stip op de horizon die je voor jezelf kunt zetten en de weg die je nodig hebt om te komen waar je naartoe wilt. In deze coaching staren we ons niet blind op het uiteindelijke doel maar helpen we jou te genieten van de route die je nodig hebt om doelen te bereiken.

Informatie

DATA:

22 april t/m 28 april 2023

22 t/m 28 oktober 2023

KOSTEN:
€ 1.495,- incl. btw, all-inclusive (de prijs is gebaseerd op een tweepersoons kamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer is € 200,-).

INCLUSIEF

  • Transfers Airport – Hotel vice versa. (Alicante of Almeria)
  • Ontbijtbuffet, lunchbuffet en diner
  • De hele dag koffie, thee en water
  • Prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer is € 200,-
  • Hotelfaciliteiten, zwembad en strand op loopafstand.

EXCLUSIEF

  • Vliegticket (We geven een vluchtadvies welke aansluit op de shuttle bus)
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Drankjes in de avond na het diner

Inschrijven kan onderaan deze pagina door het contactformulier in te vullen.

Persoonlijke doelstellingen

Het doel waarmee je naar dit camp komt is volledig door jou te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld als doel hebben om geïnspireerd te worden of om jezelf te ontwikkelen als songwriter en daarbij hoeft dan niet per se een song aan het einde van de week geschreven te zijn. Je kunt ook als doelstelling hebben dat je juist wel één of meerdere songs hebt geschreven aan het eind van de week.

VRIJE TIJD

Je zult je volkomen thuis voelen in ons kleinschalige hotel (exclusief gereserveerd voor ons) in Las Negras, Andalusië, Zuid Spanje, met lekker eten en drinken. Ook is er voldoende tijd om te relaxen rond het zwembad en het hotel is op 5 minuten loopafstand van de Middellandse Zee.

Je kunt de momenten dat je niet met je coach aan het werk bent zelf indelen. Je kunt je notitieboekje pakken en richting het strand op nog geen 100 meter van het hotel gaan om verder te schrijven aan je song. Je kunt een wandeling maken, op het strand zitten of een cappuccino bestellen in 1 van de boulevard restaurantjes. We dagen je uit om met jezelf in gesprek te gaan, te zoeken naar de woorden en melodieën die jouw verhaal vertellen.

Accomodatie

De plaats Las Negras ligt in Zuid Spanje, zo’n 3,5 uur rijden vanaf Alicante en 1 uurtje van Almeria. Ons luxe hotel hebben we exclusief tot onze beschikking. Met volwaardige hotelkamers waarbij je uit kunt kiezen of je alleen een kamer wilt of een kamer wilt delen met een mede cursist. Er is een heerlijk natuurzwembad (geen chloor) waarin je de hele dag mag zwemmen en waar je de ochtend fris kunt beginnen.

CATERING

Wij verzorgen de hele week jouw eten en drinken. We dineren elke avond in een restaurantje aan de kust en ontbijt en lunch staat in buffetvorm klaar in het hotel. We houden rekening met individuele speciale wensen die betrekking hebben op het eten.

Drinken krijg je van ons tijdens het eten. In de avond kun je tegen zeer lage prijzen je drankjes nuttigen in het hotel.

LAS NEGRAS CAMPS

De reizen die we organiseren in Spanje zijn een samenwerking met Las Negras Camps. Deze organisatie heeft veel ervaring met het faciliteren van diverse soorten camps zoals creative camps, beeldhouwen, schilderen en professionele songwriting camps. De begeleiding is betrokken, hartverwarmend, punctueel en professioneel. Daarbij zijn de eigenaren zelf liefhebber van alle vormen van creatieve bezigheden en dus ook muziek is een liefhebberij van deze lieve mensen.

Voor wie

Deze Sing & Songwriting Bootcamp is bedoeld voor alle niveaus songwriters en artiesten die willen leren schrijven voor hun eigen projecten en repertoire.

Er zal ‘s ochtends en ‘s middags geschreven worden, in groepjes of alleen. Het zal een mooie gelegenheid zijn om met andere songwriters samen te werken, en je hebt de kans op ervaring in co-writing en om je netwerk uit te breiden.

Kortom, een goede investering in je songwriting carrière!

Ervaringen van deelnemers

Elrieke: “Zo ontzettend veel geleerd….enorm verwend….mooie ontmoetingen…. diepgang en diep gaan…mooie liedjes…ik heb enorm genoten van alles en iedereen…een bijzonder mooie reis met allemaal prachtige mensen waar je toch een beetje van gaat houden….Dank jullie allemaal wel!”

Angelo: “I still haven’t recovered from what turned out to be the most inspiring week in my life.
We shared grief and emotional stories, that sometimes hit hard because we saw resemblance in our lifes as well. But we also had a lot of laughs and positive vibes.”

Anouk: “Een voorrecht dat ik dit met nog 18 andere lieve vocalisten heb kunnen doen; wat een bijzondere en onbetaalbare ervaring!!! Mijn eerste song geschreven en gezongen…. pffft, ik moet er zelf nog vreselijk aan wennen, maar het wordt tijd mezelf vocalist en songwriter te noemen”

Monique: “Ik ben beginnend vocalist en totaal onervaren met het schrijven van eigen songs. Ik ben het project aangegaan zonder enige verwachting behalve mij open te stellen en te leren van anderen. Maar het resultaat dat wij samen hebben neergezet had ik nooit verwacht! Dit gevoel van trots overtreft alles.
Bedankt voor dit onvergetelijke avontuur.

Jullie hebben allemaal een plekje in mijn hart gekregen”

Cynthia: “De ervaring en de innige contacten die je hier legt, de diepe gesprekken met bijna onbekenden, de verbondenheid die je voelt. Het gaat dus over veel meer dan songwriten alleen die week, dat heb je waarschijnlijk wel al door”

Ariska” “Vandaag terug gekomen na een geweldige week songwriten in Spanje! Wat een ervaring! Veel gevoeld, genoten, geschreven, en fantastische mensen leren kennen”

Ervaringen van deelnemers

Kimmy June: “There’s an ending in every song , but I still can’t find it in this one. And I don’t want to find it, because of all the inspiration you gave me. You became a part of me!
Thank you everyone for making this week so beautiful. Follow your dreams. If you want something, you gotta work for it”

Dennis: “Dat was mooi in balans! Pure mensen met allemaal een interessant verhaal, zeer talentvol, de creativiteit die ze bezitten, de inspiratie die aan elkaar gegeven werd!
Ik hechtte me erg snel aan iedereen… want dit zijn mensen waarbij ik voel dat we over zoveel onderwerpen “dezelfde taal” spreken. Heb dus al wat dingen voor mezelf besloten en afgesproken met mezelf…heb een visie nu waar ik heen wil… heb gelukkig weer een missie……. door deze Sing& Songwriters Bootcamp mezelf teruggevonden”

Jolanda: “Ik ben diep gegaan in Las Negras. Keerpunt in mijn leven. Robin Van Beek, dank voor je steun en geloof in mij. En vooral jouw schouder, toen ik diep moest gaan om deze tekst te schrijven. Jij bent een bijzonder mens”

Dana: “Warm, lief, echt, puur, respectvol, open, ontwapenend en kwetsbaar vond ik jullie. Ik kijk terug op een prachtige intense week waarin we hebben gelachen, gehuild, gezongen en veel goede gesprekken hebben gevoerd.

En wat hebben jullie mooie liedjes gemaakt!!! Ik hoop jullie graag weer te zien op een camp van Vocal Center”

Femke: “Wat een onbeschrijfelijke week, maar toch een poging: adembenemende omgeving, prachtig hotel, inspirerende mensen, het beste uit mijn stem halen met vocal coach van Robin Van Beek, songwriting onder begeleiding van doorgewinterde Singer/songwriters waaronder mijn jeugdheld Mickey Finn ????. Met 3 nieuwe songs naar huis, en verrijkt door diepe gesprekken, gelach en tranen”

Vince: “Ik heb ik besloten dat ik meer tijd ga steken in de muziek om zo een betere balans te krijgen in mijn leven. Hoewel het absoluut niet mijn bedoeling was om iets meer te gaan doen, ga ik toch een album uitbrengen. Ik leg er geen tijdsdruk op, dus het kan best zijn dat ik volgend jaar in Las Negras nog steeds aan het schrijven ben. Het is voor mij de stok achter de deur om bezig te blijven zonder af te zwakken.”


ANDERE VOCAL REIZEN

Mocht je liever een Sing & Songwriting weekend willen dan kan je vrijdag 5 juni t/m 7 juni 2020 of vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus mee naar Deventer.

Je kan je mee naar Zuid Spanje om te zingen! Geen songwriting maar leen week lekker de focus op je stem  “Zingen aan zee” met 12 fanatieke zangers en zangeressen en 2 super gezellige coaches.

Onze coaches

Robin van Beek staat al vanaf zijn 10e levensjaar op het podium, en heeft ervaring met zowel klassiek, pop als rockzang. Hij heeft als vocalist aan verschillende nationale en internationale theatertours meegedaan. Één van de hoogtepunten was de rol van Freddy Mercury in de Rockopera Barcelona. Met deze show tourde Robin, samen met het internationaal gerespecteerde Philharmonic Orchestra uit Kiev onder leiding van de Bulgaarse top dirigent Martin Pantaleev, door Europa. De show werd bejubeld door Brian May en Peter Freestone (De manager van Freddie). Naast zijn actieve cariere schrijft Robin veel songs in opdracht en heeft zelf een theater tour gedaan met zijn eigen Nederlandstalige repertoire.

Robin is onder meer vocal coach bij diverse Joop van den Ende Musical Producties (Stage Entertainment), al 4 jaar coach voor team Ali-B bij The Voice Of Holland, en vocal coach van Mr. Propz, die met ‘Waves’ en ‘I know what it feels like’ Europese top 3 hits scoorde. André Haze  die een Nummer 1 hit scoorde en werkte hij uit naam van Vocal Center met vele nationale en internationale artiesten, waaronder onze eigen Laura Jansen als 1 van de 6 internationale wereldsterren, die hij allemaal heeft gecoached tijdens de 2013/14 Intense en Embrace 2015/16 Worldtour van nr.1 DJ Armin van Buuren. Één van de vocalisten was Trevor Guthrie van de wereldhit “This is what it feels like” Sinds einde 2015 wordt Robin ook vaak gevraagd voor een zgn. inspirational speech voor managers en CEO’s van grote en middelgrote bedrijven. Zijn visie op ondernemen inspireert deze mensen om nieuwe wegen te gaan en op een andere manier te kijken naar situaties op het werk.

Nils Westerhoff is naast vocal coach ook songwriter, zanger en producer en neemt onze songs ook op. Afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede besloot hij al snel dat zijn bestemming in de muziek een combinatie van optreden en coachen moest worden. Hij coacht in Deventer voor ons bedrijf en is al meerdere malen mee gegaan als songwritingcoach op onze reizen. Nils organiseert in Nederland ook een songwritingweekend in Deventer.

“In 2008 schreef ik mijn eerste liedje. Alles op gevoel. Zonder na te denken of het wel of niet goed was. Ik zette op papier wat er op dat moment omging in mijn fantasie, gebruikte mijn zintuigen, vertaalde de beelden in mijn hoofd en kon zonder moeite bij mijn gevoel. Ik schreef de woorden op die in mij opkwamen en zocht er gitaarakkoorden bij die pasten bij het gevoel dat ik had bij de song. Ik maakte het liedje af en het leefde nog lang en gelukkig.

Zo makkelijk ging dat in het begin. Later werd dat moeilijker! Ik heb een fase gehad waarin ik mij, bij elk nieuw liedje dat ik wilde schrijven, afvroeg of het wel goed genoeg was. Door allerlei factoren van buitenaf. Of ik wist zeker dat het al bestond. Frustrerend! Ik liep tegen mentale blokkades aan. Je creatieve proces loopt compleet vast. Maar ik heb geleerd om die drempels gewoon te nemen. Dat kun je namelijk leren. Je kunt je blokkades en gedragspartronen doorbreken.

Vanuit die struggle en passie voor songwriting en coaching ben ik coachings en workshops gaan ontwikkelen om iedereen die tegen dezelfde problemen aanloopt te helpen.”

Jan Tekstra is zanger, gitarist, producent, tekstschrijver, acteur en componist.

Tekstra schreef onder andere de teksten voor de hits Je hoeft niet naar huis vannacht, Vrij zijn en Het water (tekst & muziek) van Marco Borsato. Daarnaast schreef hij nummers voor vele anderen, waaronder Jayh Jawson, Maan, Tabitha, De Kast, Volumia, Liesbeth List, Herman Brood e.a.. Zelf bracht hij tot nu toe onder zijn eigen naam de albums, Blijf,Nooit Meer Weg (Sony/Columbia), Keale Ferskes (Marista Records) en Tussen Zoet & Zout (Red Bullet) uit. Voor de nummer 1-hit Mooie Dag van Jayh Jawson ontving Tekstra een Buma Award in 2014.

Daarnaast verleende Tekstra aan vele muziektheater-producties zijn medewerking. Zowel als componist van tekst en/of muziek als in de hoedanigheid van muzikant/muzikaal leider. Als componist en muzikaal leider was Tekstra betrokken bij de muziektheaterversie van Jan Wolkers’ roman Turks Fruit. Deze musical won in dat jaar de prijs voor de beste kleine musical van het seizoen, tijdens de Musical Awards. Ook voor de productie Jan Rap en Zijn Maat, waarin hij tevens een rol vertolkte, schreef hij samen met Fons Merkies de muziek. Maar ook de Theater Terra voorstellingen Brief voor de Koning, Matroos in de Doos en Niks mis met Kerstmis voorzag hij van tekst en muziek. Voor de musical High School Musical vertaalde Tekstra (2008) de liedteksten. In theaterseizoen 2010 wint hij de prestigieuze “Johnny Kraaijkamp Musical Award Beste Muziek & Arrangementen” voor de musical Dromen zijn Bedrog. In 2018 won hij voor zijn muzikale en tekstuele bijdrage aan de musical Het Verzet Kraakt een Musicalworld Award.

Tekstra heeft in het verleden zijn sporen al verdiend als ‘platenbaas’. Zo stond hij aan de basis van het Nederlandse succes van Marco Borsato en contracteerde hij Andrea Bocelli voor Universal Music. In 2015 richt Tekstra samen met BMG/Talpa Music Publishing de muziekuitgeverij ITSS Publishing op. (It’s The Song Stupid) Via BMG komt hij mincontact met vele nieuwe jonge schrijvers en producers over de hele wereld en schrijft met hen songs voor een breed scala aan artiesten en muzieksoorten, van pop tot EDM.

Naast het schrijven van songs ontwikkelt Tekstra zich sinds 2015 meer en meer als scriptschrijver voor muziektheater. De scripts van STORK!, Jumping Jack (regie Frank Lammers) en Reuring In ‘t Reggedal krijgen positieve kritieken.

Ralph van Manen start in 1993 zijn carrière als solo artiest en brengt in de jaren die volgen diverse live – en studio albums uit, afwisselend opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij veelvuldig op diverse concertpodia en muziekevenementen.

Wanneer Ralph in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ schrijft, maakt hij hier niet alleen een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie
”Touched by an Angel’’ en wederom wordt het album platina. Voor de song ontvangt Ralph in Nashville  een Dove Award (song of the year). Vanaf dat moment stijgt Ralph’s populariteit ook over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd.

Als singer /songwriter schrijft Ralph door de jaren heen songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck en Willeke Alberti, internationaal voor Pete Orta (UK), Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA), Romanz (Zuid Afrika ), Nina Aström (FIN), Cliff Richard  en Taylor Dane (USA) (National Anthem voor the Gay Olympics 2010 in Keulen)

L.A. The Voices neemt met ‘loop naar het licht’ een Nederlandse interpretatie op van Testify to Love.

Daarnaast is hij actief betrokken als schrijver en arrangeur voor het eurovisie songfestival.

Ik wil graag meer info!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.