VOCAL ESSENCE zangtechniek®

Zoek jouw locatie

Vocal Essence®

De Vocal Essence zangtechniek is een door Vocal Center ontwikkelde zangmethode.

Er zijn zoveel soorten en meningen over zangtechniek. De ene is uitgebreid en tot in het kleinste detail. Een ander is gericht op de inbeeldende vocalist en weer een andere is gebaseerd op slecht onderbouwde meningen.

En toen kwamen wij met de volgende zangtechniek… in 2012. Vocal Essence. Deze techniek die een verzameling is van de meest effectieve ingrediënten uit CVT, EVT, Bel Canto en Alexander techniek in combinatie met speciaal intern opgeleide coaches die verbinding maken met vocalisten van alle niveaus. En we hebben een enorm aantal vocalisten blij gemaakt met de essentiële kennis die nodig is om het maximale uit hun stem te halen.  Je ziet hieronder de cijfers van “Klanten vertellen” een onafhankelijke site. Ze spreken voor zich.

Wat kan de stem i.p.v. wat ik wil

Een instrumentalist kent zijn instrument door en door en zal de grenzen van dat instrument moeten kennen om het maximale eruit te halen. Vocalisten daarentegen hebben dit vaak niet. En dat terwijl het ze heel goed zou doen om hun stem ook op deze manier te verkennen. Wat er kan en wat er niet kan hebben wij voor de vocalist uitgezocht. Zodat de vocalist deze kennis alleen maar hoeft toe te passen en te omarmen.

Vocal Essence is ontwikkeld door Robin van Beek, de oprichter van Vocal Center. Hij deed jarenlang onderzoek naar een aantal vooraanstaande technieken. Robin wist de nuttige dingen uit deze technieken te verzamelen zodat vocalisten enkel gebruiken wat zij nodig hebben om succesvol te worden. De Vocal Essence zangtechniek is dan ook volledig gericht op wat de vocalist kan gebruiken om zijn of haar stem te leren kennen.

De vocal coach is 70% van het succes

Onze interne opleiding tot Vocal Center coach en onze maatstaf van kwaliteit is de kern van Vocal Center. Een coach en een vocalist moeten samenwerken en daarvoor is een connectie nodig. Bovendien moet een coach goed kunnen luisteren en het doel samen met de vocalist bepalen. Daarbij gebruiken zij de Vocal Essence zangtechniek waar nodig. De opleiding gaat over Vocal Essence maar vooral over les geven, leertypes herkennen, leitmotivs ontcijferen en met die kennis connectie maken met de vocalist. Alleen met vertrouwen tussen coach en vocalist worden doelen bereikt en grenzen verlegd.

Geen 500 maar 3 pagina’s

Vocal Essence gaat terug naar de essentie van de stem. Dat wil zeggen dat we terug gaan naar de oorsprong. Daarmee bedoelen we dat we terug gaan naar het kind in onze jeugd dat de stem optimaal gebruikte voordat het oordeel belangrijk werd.  Daar komt bij dat we onze techniek zo eenvoudig hebben weten te maken dat we met 3 A4 blaadjes ons verhaal hebben verteld. Daardoor is Vocal essence geschikt voor alle niveaus.

Ahoy, Arena, huiskamer en kroeg

We coachen van Ahoy tot de Arena en van de huiskamer tot een optreden in de kroeg. Voor alle stijlen en alle soorten zangers en zangeressen hebben wij DE zangtechniek en daarbij de coaches die kunnen helpen met het maximale uit de stem halen.

Te mooi om waar te zijn?

Wij vragen ons ook vaak af, “Waarom heeft nooit iemand anders hier aan gedacht?” Honderden jaren aan technieken, soms wel meer dan 500 pagina’s informatie per techniek.

De balans tussen Klankplaatsing, Volume en energie is in de basis het enige wat nodig is om het maximale uit je stem te halen. Uiteraard in combinatie met een empathische coach. En dat hebben we samengevoegd in de Vocal Essence zangtechniek.

Een team van meer dan 35 coaches weet veel

Binnen Vocal Center werken we samen aan het continu monitoren van kwaliteit en verbeteren van onze techniek. Dat doen we samen met meer dan 35 gepassioneerde coaches. Bovendien zorgt de samenwerking met stemspecialisten ervoor dat we altijd on top of the game zijn met onze techniek en aanpak.

Ik wil graag meer info!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.