Bubbelen – Laxvox

Ben je vaak schor of ben je hees? Dan kun je verlichting vinden bij het bubbelen. ook bekend als LaxVox. Deze stem ontspanningsmethode heeft inmiddels heel zingend en sprekend Nederland bereikt. Het bubbelen, met een speciale slang in water zoals we op het instructiefilmpje demonstreren, ontspant de spieren in- en rondom het strottenhoofd. Misschien wil je wel meteen een mooie luxe bubbelset met je eigen naam.

Uiteraard helpen we je met het zorgteam van coaches en behandelaars graag an het aanpakken van de oorsprong van het probleem.

Bekijk de Bubbelsets in onze shop

Hoe lang moet je bubbelen?

Meestal is 5 minuten per dag al voldoende om verschil te merken. Vaak kun je dan al makkelijker en met meer ontspanning praten en zingen. De gellaag op de stemplooien herstelt sneller, waardoor je minder schor of hees klinkt. Het halen van hoge noten tijdens het zingen wordt hierdoor aanzienlijk makkelijker. Wil je advies over hoe je moet bubbelen of extra ondersteuning? Kom dan eens langs bij Vocal Center en één van onze coaches zal je helpen. 

Hoe kun je je stembanden trainen?

Je kunt door middel van oefeningen met toonladders je stembanden trainen. Je stembanden zijn namelijk spierplooien met spieren er omheen. Deze kun je door oefeningen opwarmen en oprekken. Je kunt online veel van dit soort oefeningen vinden. Een bekende oefening is de sirene, waarbij je van een lage naar een hoge toon gaat of andersom. Wil je advies over hoe je je stembanden kunt trainen of wil je extra ondersteuning? Kom dan eens langs bij Vocal Center en één van onze coaches staat klaar om je te helpen. 

Hoe gebruik je Lax Vox bij heesheid?

Bij heesheid kun je de stemplooien en het gebied eromheen masseren door middel van Lax Vox. De methode betekent letterlijk “relaxatie van de stem”. Om van je heesheid af te komen kun je het beste bubbelen. Hiervoor is 5 minuten per dag meestal al genoeg om zo snel mogelijk van je heesheid af te komen. Wil je extra ondersteuning of advies over Lax Vox bij heesheid? Neem dan gerust contact op met Vocal Center en één van onze coaches zal je verder helpen.

Wanneer gebruik je Laxvox? (Bubbelen)

Vocalisten gebruiken deze oefeningen vaak als warming up, cool-down, tussen de sets door en als ontspanningsoefening gedurende de dag. Ervaar je heesheid, heb je een hese stem of werkt je stem niet lekker mee? Dan is dit een manier om direct verlichting te ervaren.

Er zijn nog meer oefeningen die heel goede resultaten opleveren en iedereen die hierin geschoold is heeft zijn eigen manier en theorie over het bubbelen. Op veler verzoek hebben wij een instructie filmpje gemaakt die je hier kunt zien. Kijk ook even naar vernevelen en stemmassage want ook dat helpt je om  je stem goed te verzorgen. Wil je de oorsprong van je probleem aanpakken dan ben je welkom bij ons zorgteam.

Bekijk de Bubbelsets in onze shop

Kosten en verzending

Kijk voor de actuele kosten van de bubbelsets op onze webshop. In de standaard bubbelset vind je 4 slangetjes, een handleiding, een sticker voor op je flesje en je wordt natuurlijk geholpen bij vragen. Een flesje is niet inbegrepen.

Ben je al bekend met het bubbelen, dan kun je een nabestelling losse bubbelbuisjes (6 stuks) bestellen met een extra sticker.

We hebben ook speciale luxe bubbelsets: Naast 2 slangetjes en instructies, vind je in deze set ook een gemakkelijk schoon te houden flesje en een tasje om het geheel gemakkelijk mee te nemen. Het is bij deze set zelfs mogelijk om het tasje te laten bedrukken met een naam en/of logo. Hoe cool is dat!

Volg je al zanglessen of stem coaching bij ons? In overleg met je docent kun je ook 2 losse buisjes (zonder sticker) meenemen uit de les. Informeer bij je docent naar de prijs.

Voor wie?

Bubbelen is inmiddels een standaard procedure bij professionele stemgebruikers in Nederland. Het wordt gebruikt als warming up en cooling down. Bij de semi-amateurs en amateurs dringt het inmiddels ook door dat deze oefeningen bijzonder goed werken.

Het bubbelen helpt de spieren in en rondom je strottenhoofd te ontspannen. De oefeningen die we gebruiken in het filmpje komen onder andere uit de Lax Vox methode die veelvuldig wordt gebruikt binnen logopedie in het kader van stemrevalidatie en om stemproblemen te voorkomen. Heb je dus een hese stem of ben je schor na een avondje zingen. dan werkt bubbelen voor het ontspannen van de spieren. Echter willen we je ook adviseren te gaan onderzoeken hoe je kunt voorkomen dat je hees wordt. Wellicht is één vocal coaching sessie van een uur al voldoende om handvatten te krijgen om niet meer hees te worden.

Ik heb een vraag over Bubbelen!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.