Vernevelen

Het is bewezen dat vernevelen met een speciale stemband vernevelaar met een zout water oplossing gezond is voor je stembanden. Dankzij het water en zout herstellen je stembanden vele malen sneller na inspanning.

Door het inademen van de fijne vernevelde lucht komt deze direct op je stembanden. Onderzoek heeft uitgewezen dat vocalisten na 2 uur enkel en alleen stemrust nauwelijks tot geen herstel kunnen waarnemen. Na vernevelen met zout water werd er binnen 2 uur een duidelijk aangenamer gevoel, of zelfs volledig herstel waargenomen.

Bekijk de vernevelaars in onze shop

WINEB-GO

EEN ROBUUSTE VERNEVELAAR MET COMPRESSOR. ZEER EFFECTIEF EN HANDZAAM. MET AUTOSTEKKER.

Dit is een vernevelaar die een bewezen betere nevel maakt dan de Vocal One. Echter is deze is niet zo geruisloos als de Vocal One. De Wineb Go werkt op een compressor. Hij is veel minder foutgevoelig in vergelijking tot de Vocal One.

Het apparaat is voorzien van een stekker voor het normale spanningsnet (220 Volt) en een stekker voor in de auto. Dat is bijvoorbeeld handig als je van de ene naar het andere optreden rijdt. Je kunt een extra accu bestellen op onze site zodat je ook draadloos kan vernevelen.

Wil je ampullen bestellen, dan kan dat hier: NaCl ampullen 30 stuks t.b.v. vernevelaar

Kijk voor meer informatie over prijzen en aanverwante artikelen, even op onze webshop.

Bekijk de vernevelaars in onze shop

VOCAL ONE PLUS

EEN GERUISLOZE HANDZAME VERNEVELAAR MET DE MESH TECHNOLOGIE. PERFECT VOOR DE REIZENDE ARTIEST.

Dit is een vernieuwd model. Er zit nu ook een USB kabel bij, zodat je hem gemakkelijker onderweg van stroom kunt voorzien.

N.B. Bij de Vocal One PLUS worden 30 ampullen NaCl meegeleverd.

Wil je extra ampullen bestellen, dan kan dat hier: NaCl ampullen 30 stuks t.b.v. vernevelaar

Kijk voor meer informatie over prijzen en aanverwante artikelen, even op onze webshop.

Bekijk de vernevelaars in onze shop

Onderzoek

Het gevoel van herstel in tijd uiteengezet

Men heeft getest en het gevoel van herstel genoteerd. Grijs = Rust Lichtgrijs = Met water Rood = met Fysiologisch zout van onze ampullen Je ziet na ongeveer 15 minuten het gevoel van een volledig herstelde stem bij vernevelen met zout water. Er wordt dan nog nauwelijks herstel waargenomen in rust of bij het vernevelen met gewoon water.

Studie met uitgedroogde stembanden

Deze studie bestond uit een test bij klassiek geschoolde beroepszangers die eerst 15 minuten lang droge lucht inademden. Te vergelijken met situaties waarin artiesten hun werk dagelijks moeten doen. Direct daarna zingen kon alleen door te forceren. Vervolgens werden 3 groepen 2 uur lang gevolgd. Een groep kreeg niets, 1 groep werd verneveld met alleen water en een groep werd verneveld met fysiologisch zout. Daarna moesten ze gaan zingen en aangeven hoeveel moeite dit kostte. Dit onderzoek is op diverse dagen en ook op verschillende momenten van een dag herhaald. Al deze gegevens zijn verzameld en verwerkt tot een totaal-score.

Zoutnevel werkt langdurig

Uit de grafiek blijkt helder dat er een opvallend verschil is tussen het vernevelen met fysiologisch zout en niets doen of vernevelen met gewoon water. Ook werd duidelijk dat de artiesten veel sneller herstelden naar hun oude niveau. Na 2 uur zelfs beter dan ervoor. De conclusie is helder: vernevelen met fysiologisch zout is een  eenvoudige, goedkope en zeer effectieve manier om de stem te beschermen, ook gedurende langere tijd.  Zonder bijwerkingen!

Hoe lang vernevelen?

Vernevelen kun je zo vaak en zo lang doen als je wilt. Aan te raden is dagelijks minimaal 2 x 10 minuten (bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds). Het zorgt voor ontspanning van je instrument en dat kun je niet genoeg hebben als je je stem wil laten stralen.

Je vernevelt met gedestilleerd water dat vermengd is met 0,9% Fysiologisch zout. Heel schoon dus en exact dat zoutgehalte dat je lichaam heeft. Zo wordt het vocht makkelijk opgenomen door je slijmvliezen (ook je stembanden dus).

We hebben handige ampullen van 10ml. Deze zijn goed voor een vernevel tijd van ongeveer 10 minuten.

Onderhoud

Het vergt onderhoud om de vernevelaar niet te laten dicht slibben. Verwacht dus niet dat je hem kunt gebruiken, wegzetten en vervolgens de volgende dag weer kan pakken. Hij moet iedere keer na gebruik worden doorgespoeld met schoon water en na ongeveer 10 x gebruik even te worden ontkalkt door te vernevelen met schoonmaak azijn.

Hierna weer vernevelen met schoon water om de MESH door te spoelen. Je kunt de kop eraf schuiven door de knop achterop en de MESH (De MESH is het zilveren rondje waar de stoom uitkomt) en in een badje van azijn zetten om de MESH schoon en open te houden. Daarna kan je spoelen met schoon water. Natuurlijk moet je de kop helemaal afdrogen aan de onderkant om de contactpuntjes optimaal te laten werken.

We geven een uitgebreide handleiding voor onderhoud mee met de bestelling die je op onze webshop kunt plaatsen.

Ik wil een vernevelaar bestellen!

Dit artikel wordt vanaf heden verkocht vanaf onze Webshop. Als je een vraag over dit artikel hebt, kun je deze stellen via onderstaand contactformulier.