STEMONDERHOUD

Stem onderhoud

Deze stem ontspanningsmethode heeft inmiddels bijna heel zingend en sprekend Nederland bereikt. Het bubbelen met een speciale slang in water zoals we op het instructiefilmpje demonstreren ontspant de spieren in- en rondom het strottenhoofd. Door te bubbelen neem je spierspanning sneller weg na inspanning van de stem. Bubbelen zorgt dus voor een sneller herstel en helpt vaak bij het wegnemen van heesheid na een inspanning. We hebben dit instructie filmpje in nauwe samenwerking met logopedisten gemaakt die een speciale passie hebben voor de spreek- en zangstem.

Wanneer

Vocalisten gebruiken deze oefeningen vaak als warming up, cooling down, tussen de sets door en als ontspanningsoefening gedurende de dag. Er zijn nog meer oefeningen die heel goede resulaten opleveren en iedereen die hierin geschoold is heeft zijn eigen manier en theorie over het bubbelen. Op veler verzoek hebben wij een instructie filmpje gemaakt in samenwerking met een stem gespecialiseerde logopediste van Logopedie praktijk Eindhoven.

Voor wie?

Bubbelen is inmiddels een standaard procedure bij professionele stemgebruikers in Nederland. Het wordt gebruikt als warming up en cooling down. Bij de semi-amateurs en amateurs dringt het inmiddels ook door dat deze oefeningen bijzonder goed werken. Het bubbelen helpt de spieren in- en rondom je strottenhoofd te ontspannen. De oefeningen die we gebruiken in het filmpje komen onder andere uit de Lax Vox methode die veelvuldig wordt gebruikt binnen logopedie in het kader van stemrevalidatie en om stemproblemen te voorkomen.

Kosten en verzending

De kosten voor een set bedragen € 10,50 inclusief BTW en verzendkosten. Je hebt dan 2 slangetjes, een handleiding, een sticker voor op je flesje en je wordt natuurlijk geholpen bij vragen. Een flesje is niet inbegrepen.

Ben je al bekend met het bubbelen, dan kun je een nabestelling losse bubbelbuisjes bestellen met een extra sticker. Voor een set van 2 losse slangetjes en een sticker, betaal je €8,00 inclusief btw en verzendkosten. Volg je al zanglessen bij ons? In overleg met je docent kun je ook 2 losse buisjes (zonder sticker) meenemen uit de les. Informeer bij je docent naar de prijs.

Bestellen

Ik heb een vraag over stemonderhoud!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.