PREMIUM: SONGWRITING

Songwriting

Misschien schrijf je al heel lang zelf liedjes, ben je net begonnen met songwriting of ben je van plan hiermee te gaan beginnen. Soms gaat het vanzelf en soms is het moeilijk om de eerste stap te zetten.

Als jij wilt groeien in songwriting, als je inspiratie op wil doen en bovenal wil weten wat de eerste of volgende stap is, dan is dit 5 sessies durende coachingstraject wellicht iets voor jou.

Inhoud

In dit coachings traject werk je met Nils Westerhoff aan je eerste eigen song of je werkt verder aan de songs die je al eens hebt gemaakt. Je bouwt een nummer vanaf de bodem op en bewandelt alle wegen van mogelijkheden en obstakels. Je zult ongetwijfeld fouten maken en je gaat goede en slechte content schrijven om uiteindelijk de ware identiteit van jezelf als songwriter naar boven te halen. Songwriting is DOEN en dan leren van de songs die je maakt.

Sing & songwriting bootcamps

Sinds kort hebben we een nieuw Schrijfkamp Nederlandse Lied in Spanje en gaan we wederom voor een Sing & Songwriting Bootcamp van een week naar Spanje. Dit is voor zowel beginners als gevorderden.

Mocht je een week te lang vinden dan hebben we ook een weekend naar Deventer voor een Sing & Songwriting Bootcamp voor beginners.

Songwriting traject

(4 coachings van 1 uur. Inclusief het mixen van je song.)

Coaching 1
In deze coaching maken we kennis, vragen we je uit te leggen wat jou inspireert om een liedje te schrijven en leggen we je uit hoe je dit kunt doen, wat hierbij komt kijken en waar je moet beginnen.
We gaan het bijvoorbeeld hebben over melodie, akkoorden, lyrics en structuur. Hierna zullen we enkele oefeningen doen en gaan we een begin maken aan het liedje.

Coaching 2
Deze coaching staat in het teken van het verder schrijven van het liedje en analyseren van waar je in de tussentijd thuis aan hebt gewerkt en eventueel beantwoorden van vragen en ophelderen van onduidelijkheden. Vervolgens schrijven we verder aan het liedje. Ook kan hier een stuk zangcoaching bij aan bod komen.

Coaching 3
Coaching 3 draait om het afmaken van het liedje en alle puntjes op de i zetten. Eventueel kunnen we kijken naar het toevoegen van andere partijen en het maken van arrangementkeuzes. Dit ligt ook een beetje aan hoe het ervoor staat met jouw liedje op dat moment. We zullen ook puntjes op de i zetten qua zang.

Coaching 4
In deze en tevens de laatste coaching gaan we het liedje opnemen. We zingen en spelen je liedje in en nemen deze op met in ons hoofd alle gemaakte (songwriting- en zangtechnische) keuzes en afspraken. Vervolgens zal jouw coach het liedje af gaan mixen en krijg je deze op een later moment, per e-mail opgestuurd.

Het arrangement en opname van het liedje zal bestaan uit maximaal 2 hoofdinstrumenten (piano en/of gitaar) en eventueel wat kleine andere toevoegingen. Denk hierbij aan basic percussie, een eenvoudige baslijn, of een simpele strijker.

Ik wil graag meer info!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.