PREMIUM: IN DE STUDIO

In de studio

Onze coaches kunnen je helpen als je daadwerkelijk wat in de studio zou willen opnemen. Maar ook hebben we een traject om je te helpen met het voorbereiden op het opnemen in een studio. Studio zingen is een totaal andere discipline dan het zingen in een live optreden. De kneepjes van het vak in de studio brengen we je graag bij aan de hand van dit premium traject.

Studio voorbereiding

Ben jij van plan om binnenkort de studio in te gaan om jouw songs op te nemen? Dan is dit traject iets voor jou!

Studio tijd is kostbaar en werkt het beste als jij op dat moment maar op 1 ding hoeft te focussen: zingen. Daarom is een goede voorbereiding uiterst belangrijk. Wij helpen je om maximaal voorbereid te zijn op het moment dat je de studio instapt. Dit allemaal zodat je ontspannen aan de opnames kan beginnen en de best mogelijke uitvoering kan vastleggen.

INHOUD

In 5 sessies van 60 minuten gaan we jouw songs voorbereiden door:

  • De song(s) zangtechnisch maximaal uit te werken met behulp van onze zangmethodiek Vocal Essence.
  • Definitieve keuzes maken in melodie lijnen, timing, evt meerstemmigheid en andere songwriting zaken.
  • Interpretatie: welk gevoel wil je op de luisteraar overbrengen?
  • Uiteindelijk gaan we deze song in demo vorm opnemen. Zodat je al een beeld krijgt hoe de keuzes die je hebt gemaakt daadwerkelijk gaan klinken. Deze pre-productie opnames krijg je mee naar huis.

KOSTEN
€65,- per uur ex btw. (Onder de 21 jaar betaal je geen btw)

STUDIO COACHING
Bij studio coaching denken veel vocalisten, producenten of songwriters in eerste instantie aan de hoge noten die niet gehaald worden of aan het vinden van meer kracht in de lage noten. Daar kunnen wij je zeker bij helpen. Maar de hoogste prioriteit ligt tijdens een studio coaching bij de geloofwaardigheid van de vocalist. Juist daar ligt onze kracht. Onze coaches hebben veel studio-ervaring en tijdens de studiosessies combineren zij dit met hun coaching skills. Door onze hulp kan er tijdens een opnamesessie meer uit de stem gehaald worden en krijg je een geloofwaardige opname.  Wij zorgen voor de communicatie tussen jou en technici en we maken het comfortabel voor de vocalist door rustig uit te leggen hoe processen lopen.

EEN PAAR EXTRA OREN
Wij helpen bij het bereiken van een opname zoals jij dat voor je ziet. Het gaat niet om wat wij vinden, het gaat voor 100% om wat jij wil bereiken. Met dit doel voor ogen gaan we voor het beste resultaat. We denken met je mee en overleggen met jou zodat we tot het perfecte resultaat komen.

TECHNIEK ALS TOOL
De uitdaging ligt bij een studiosessie altijd bij het ‘dicht bij jezelf blijven’. Techniek staat bij ons volledig in dienst van het creatieve presteren. Daarmee willen we zeggen dat we uitsluitend technische tips gebruiken als de vocalist een wens heeft die hij of zij technisch niet kan waarmaken. Denk daarbij aan een ruigere sound, een hoge noot, kracht in de laagte of juist zachtheid in de hoogte. Wij zien techniek als een tool die we inzetten als de situatie daarom vraagt.

GELOOFWAARDIGHEID
De hoogste prioriteit bij een studiocoaching ligt bij de geloofwaardigheid van de vocalist. Daarbij maken we de vocalist bewust van de onpartijdige luisteraar. We bespreken de dynamische keuzes, de klanken en de eventuele effecten en creëren daarmee een solide basis om de song met vertrouwen in te kunnen zingen. Interpretatie is daarbij van het grootste belang en hoe breng je jouw verhaal geloofwaardig over aan jouw publiek.

AAN DE SLAG
Zodra de vocalist duidelijk heeft hoe het nummer moet klinken, kan het nummer geloofwaardig opgenomen worden en is het grootste gedeelte van de missie geslaagd. Het finetunen in keuzes en klanken is dan de volgende stap. Zolang de geloofwaardigheid intact blijft, zijn deze keuzes snel en eenvoudig gemaakt.

KOSTEN
€65,- per uur ex btw. (Onder de 21 jaar betaal je geen btw)

Ja, ik wil meer info!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.