WORKSHOP HOME RECORDING

Home recording

Om een goede indruk te kunnen maken als zanger of zangeres, wordt het maken van een goede demo met de dag belangrijker. Door tijdgebrek worden tegenwoordig vocalisten zelfs in bands aangenomen op basis van demo’s.

Daarnaast wordt in diverse producties of bij het aanmelden bij muziekopleidingen vaak een preselectie gemaakt op basis van ingezonden demo’s van geluid. En voor de sing & songwriters die hun hit willen opnemen in een studio wordt vooraf ook vaak gevraagd om een demo.

Inhoud

Bij Vocal Center kunnen vocalisten leren hoe ze dit zelf kunnen doen!

Home recording is de ideale manier om self sufficiënt thuis op te kunnen nemen! Bij Vocal Center kun jij leren hoe je zelf jouw zang kunt opnemen. Volg de workshop Home Recording en we gaan stap voor stap het traject door. Van het aansluiten van jouw spullen zoals jouw microfoon en interface, werken met de juiste software, importeren van een MP3, opnemen van zang en eventueel instrumenten, werken met meerdere zangsporen voor bijvoorbeeld koortjes, werken met loops, mixen, bouncen en exporteren. Na de workshop kun jij zelf een kwalitatief goede track opnemen en snap jij wat termen zoals compressie, reverb en EQ is en hoe je dat kan toepassen in het mixen en mooi maken van jouw demo.

Op een interactieve manier word je door programma’s als Logic en Garageband geloodst. We werken klassikaal en individueel, dus direct de mogelijkheid om jouw eerste opname te maken met hulp van een coach.

Informatie

Data: 2022

– 4 juni 11:00 uur in ’t Podiumhuys Uden (Joyce)

INHOUD WORKSHOP

 • 30 minuten adviesgesprek installeren configuratie
 • 3 uur workshop

KOSTEN: 

€ 122,50 excl. btw.

Boven de 21 jaar komt hier nog 21% btw bij. Onder de 21 jaar vrijgesteld van btw.

Benodigdheden

Om het maximale uit jouw workshop te halen is het de bedoeling dat je op de dag van de workshop al jouw configuratie op orde hebt. Denk aan een software programma op jouw laptop en in het bezit van de benodigde hardware zoals een interface en een microfoon. Wij helpen jou bij het kiezen van de juiste spullen door middel van een adviesgesprek voorafgaand aan de workshop.

Software

We werken graag met Logic of Garageband (welke standaard op een Macbook staat).

Individuele losse lessen kan ook!

Klik op de coach onderaan deze pagina en vraag de mogelijkheden voor individuele les via het mail linkje onder de naam op de pagina van de coach.

Extra optie Video

Er is ook een mogelijkheid om een video te maken en te monteren om jouw demo te kunnen delen op jouw videokanalen. Leren hoe je zo’n video maakt en kunt monteren samen met jouw afgemixte track? Dat kan! Dan breiden we jouw traject uit met 1 x 2 uur Premium Coaching.

Waarom dit traject?

Om een goede indruk te kunnen maken als zanger of zangeres, wordt het maken van een goede demo met de dag belangrijker. Door tijdgebrek worden tegenwoordig vocalisten zelfs in bands aangenomen op basis van demo’s. Daarnaast wordt in diverse producties of bij het aanmelden bij muziekopleidingen vaak een preselectie gemaakt op basis van ingezonden demo’s van geluid. En voor de singer-songwriters die hun hit willen opnemen in een studio wordt vooraf ook vaak gevraagd om een demo.

Veel vocalisten, instrumentalisten en songwriters willen in staat zijn een simpele opname/pre-productie te maken met degelijke kwaliteit. Het is zeer goed mogelijk dit relatief goedkoop en zonder studio en/of technicus te doen.

Ook voor vocalisten die guides inzingen voor producers is het handig vanuit huis in te kunnen zingen. Voice-over werk kan dan ook op deze manier makkelijk vanaf de woonkamer worden ingesproken. Geen studio meer nodig voor het uitproberen van de vele mogelijkheden die je hebt als je een track inzingt.

Ja, ik wil een workshop volgen bij Vocal Center!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

  Bij welke coaches kun je hiervoor terecht?

  Nils Westerhoff

  Zangcoach Nils Westerhoff 📧  nils@vocalcenter.nl Nils geeft zangles in Deventer en zangles in Apeldoorn,  songwriting les, songwriting camps. Zowel online als [...]

  Michelle de Jong

  Zangcoach Michelle de Jong 📧 michelledejong@vocalcenter.nl Michelle geeft zangles in Wieringerwerf.  Ze heeft zelf als vocalist mogen [...]

  Marcel Swerissen

  Zangcoach Marcel Swerissen 📧 marcel@vocalcenter.nl Marcel geeft zangles in Amsterdam, zangles in Hoorn en zangles in Alkmaar en is een [...]

  Joyce van der Sangen

  Zangcoach Joyce van der Sangen 📧 joyce@vocalcenter.nl Joyce geeft zangles in Uden en zangles in Mill. Ze is [...]

  Desiree Manders

  Zangcoach Desiree Manders 📧 desiree@vocalcenter.nl Desiree Manders geeft zangles in Hilversum en Loosdrecht en is met recht een ervaringsdeskundige. [...]