WORKSHOP: HOMERECORDING

Homerecording

Neem je eigen stem op als een pro! Om een goede indruk te kunnen maken als zanger of zangeres, wordt het maken van een goede demo met de dag belangrijker. Door tijdgebrek worden tegenwoordig vocalisten zelfs in bands aangenomen op basis van demo’s.

Daarnaast wordt in diverse producties of bij het aanmelden bij muziekopleidingen vaak een preselectie gemaakt op basis van ingezonden demo’s van geluid. En voor de sing & songwriters die hun hit willen opnemen in een studio wordt vooraf ook vaak gevraagd om een demo. Homerecording is dus erg belangrijk.

Ja, ik wil een workshop volgen bij Vocal Center!

Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Naar het formulier

Inhoud

Van het aansluiten van jouw spullen zoals jouw microfoon en interface, werken met de juiste software, importeren van een MP3, opnemen van zang en eventueel instrumenten, werken met meerdere zangsporen voor bijvoorbeeld koortjes, werken met loops, mixen, bouncen en exporteren. Na de workshop kun jij zelf een kwalitatief goede track opnemen en snap jij wat termen zoals compressie, reverb en EQ betekenen en hoe je dat kan toepassen in het afmaken van jouw demo.

Op een interactieve manier word je door programma’s als Logic en Garageband geloodst. We werken klassikaal en individueel, dus direct de mogelijkheid om jouw eerste opname te maken met hulp van een coach.

Informatie

Data:
– Op aanvraag

INHOUD WORKSHOP

  • 30 minuten adviesgesprek installeren configuratie
  • 3 uur workshop

KOSTEN: 

€ 122,50 excl. btw.

Boven de 21 jaar komt hier nog 21% btw bij. Onder de 21 jaar vrijgesteld van btw.

Benodigdheden homerecording

Om het maximale uit jouw workshop te halen is het de bedoeling dat je op de dag van de workshop al jouw configuratie op orde hebt. Denk aan een software programma op jouw laptop en in het bezit van de benodigde hardware zoals een interface en een microfoon. Wij helpen jou bij het kiezen van de juiste spullen door middel van een adviesgesprek voorafgaand aan de workshop.

Software

We werken graag met Logic (Dat moet je aanschaffen en installeren) of Garageband (welke standaard op een Macbook staat).

Heb je andere software? Laat dat dan even weten via het formulier dan passen we er een mouw aan.

Individuele losse lessen kan ook!

Klik op de coach onderaan deze pagina en vraag de mogelijkheden voor individuele les via het mail linkje onder de naam op de pagina van de coach.

Extra optie Video

Er is ook een mogelijkheid om een video te maken en te monteren om jouw demo te kunnen delen op jouw videokanalen. Leren hoe je zo’n video maakt en kunt monteren samen met jouw afgemixte track? Dat kan! Dan breiden we jouw traject uit met 1 x 2 uur Premium Coaching.

Voor wie?

Om een goede indruk te kunnen maken als zanger of zangeres, wordt het maken van een goede demo met de dag belangrijker. Door tijdgebrek worden tegenwoordig vocalisten zelfs in bands aangenomen op basis van demo’s. Daarnaast wordt in diverse producties of bij het aanmelden bij muziekopleidingen vaak een preselectie gemaakt op basis van ingezonden demo’s van geluid. En voor de singer-songwriters die hun hit willen opnemen in een studio wordt vooraf ook vaak gevraagd om een demo.

Veel vocalisten, instrumentalisten en songwriters willen in staat zijn een simpele opname/pre-productie te maken met degelijke kwaliteit. Het is zeer goed mogelijk dit relatief goedkoop en zonder studio en/of technicus te doen.

Ook voor vocalisten die guides inzingen voor producers is het handig vanuit huis in te kunnen zingen. Voice-over werk kan dan ook op deze manier makkelijk vanaf de woonkamer worden ingesproken. Geen studio meer nodig voor het uitproberen van de vele mogelijkheden die je hebt als je een track inzingt.

Ja, ik wil een workshop homerecording volgen bij Vocal Center!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Bij welke coaches kun je voor homerecording terecht?

Joyce van der Sangen

Zangcoach Joyce van der Sangen 📧 joyce@vocalcenter.nl Joyce is Premium Vocal Coach Level A status [...]