WORKSHOP: VAN DE PLANK

Van de plank

Je bent vol enthousiasme en inspiratie begonnen aan het schrijven van een liedje. Alles klopt en het gaat lekker! Totdat… oh jee… writersblock, een vastloper, en gedachten als ‘dit is toch niet goed genoeg’ of ‘het bestaat al’. Je innerlijke criticus heeft het van je overgenomen en ervoor gezorgd dat je totaal geen inspiratie meer hebt om je liedje af te maken. Jouw liedje komt op de plank terecht, tijd verstrijkt en dit ritueel herhaalt zich zo nu en dan. Daar liggen ze dan op die plank, jouw onafgemaakte songs. Maar toch voel je ergens dat het goede ideeën zijn en diep in jou ligt de wens om ze af te maken en ze de wijde wereld in te sturen. Maar hoe?

Ja, ik wil de workshop van de plank volgen bij Vocal Center!

Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Naar het formulier

Wacht niet langer!

Niet langer wachten! Het is NU tijd om jouw songs af te gaan maken. Dat gaat zeker lukken tijdens de workshop ‘van de plank’. Deze workshop heeft als doel om, samen met een songwritingcoach, jouw inspiratie terug te vinden en jouw onafgemaakte songs eindelijk af te gaan maken om vervolgens in de studio een demo ervan op te nemen. Jouw song is dan in grote lijnen af.

Wat ga je ermee doen

Je kunt zelf bepalen wat je met je demo gaat doen. Laat hem door een band spelen, of maak hem samen met een producer af tot een volwaardige muziektrack die klaar is voor alle streamingplatforms. Of leg hem op de plank bij alle andere afgemaakte liedjes. In ieder geval is jouw song aan het eind van de dag af en vereeuwigd in een .wav of .mp3 bestand, die je natuurlijk ook opgestuurd krijgt.

Inhoud

De workshop bestaat uit drie delen. In de ochtend is er een workshop over songwriting waarbij je een aantal oefeningen krijgt. Bovendien krijg je tools om jouw inspiratie terug te vinden, om je innerlijke criticus te negeren en leer je ja te zeggen tegen je eerste ingeving en door te pakken.

In de middag ga je individueel aan de slag, waarbij je van Nils hulp krijgt bij het afmaken van je song. Als er meerdere deelnemers zijn gebeurt dit in groepsverband. Je kijkt dan dus bij de anderen mee en/of we brainstormen en schrijven samen. Of als je wilt, mag je een plekje zoeken om zelf even aan de slag te gaan. Als de basis van je song op papier af is en voorzien van akkoorden gaan we de studio in. Aan de slag met je demo! We nemen de piano/gitaar en zang op en kijken hoe we het arrangement van jouw song nog verder uit kunnen bouwen tot een mooie demo met keuze uit vele instrumenten en sounds met mogelijkheden tot allerlei stijlen. Jij hebt controle over hoe je song gaat klinken en over wat voor sfeer je neer wilt zetten. Aan het eind van de dag is jouw song af, inclusief muziek die jij tof vindt.

Informatie

Het maakt niet uit als je geen instrument speelt. Je wordt begeleid door één van onze coaches.

Tijd: 10.00 – 20.00 uur

Maximaal aantal deelnemers: 3

NB: na inschrijving kun je tot drie weken voor de workshopdatum kosteloos annuleren.

Data:
Zaterdag 18 mei 2024

Locatie: Deventer

Kosten: €350,- exclusief btw en inclusief demo en avondmaaltijd

Onze coach

Nils Westerhoff is een muzikale duizendpoot. Naast dat hij zanger is, is hij ook songwriter en producer. Zijn studie op het ArtEZ Conservatorium in combinatie met een intensieve training van Vocal Center zorgen ervoor dat hij zijn kennis op professionele wijze doorgeeft aan anderen in privé en groepslessen in Deventer. Nils speelde jarenlang met zijn coverduo regelmatig op feesten en partijen en tourde als gitarist door het land met een cabaretière. Momenteel organiseert hij naast alle zangcoachings die hij geeft zang- en songwritingreizen naar Deventer en onze prachtige locatie in Zuid-Oost Spanje. Check het aanbod hier.

Waarom songwritinglessen?

Het schrijven van een liedje is een bijzonder, creatief proces waar je veel in kwijt kan. Het kan grappig zijn, het kan intens zijn, het kan helpen bij het verwerken van dingen. Je wilt graag liedjes schrijven, maar weet niet waar je moet beginnen? Of loop je vast tijdens het schrijven? Dan hebben wij de tools voor je om door te pakken en eindelijk die song af te krijgen! Songwriting is DOEN en dan leren van de dingen die je maakt.

Ja, ik wil mijn song afmaken bij Vocal Center!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.