WORKSHOP: KOOR COACHING

Koor coaching

Gezelligheid gecombineerd met een verrijking van kennis op zang, stem en koorzang gebied. Op een ontspannen manier wordt er gewerkt aan doelen welke samen met de dirigent zijn vastgesteld. De duur van de koor coaching gaat in overleg. Desgewenst geven wij ook tips mee aan de dirigent, zodat tijdens de volgende repetitie de ingeslagen weg kan worden voortgezet.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het werken met koren. Tijdens de koorcoaching zorgen we dat het een gezellige en natuurlijk leerzame workshop wordt.

Ja, ik wil koorcoaching bij Vocal Center!

Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Naar het formulier

Vocal Essence®

Onze zangtechniek Vocal Essence is zowel voor solisten als voor koorleden een welkome zangtechnische toevoeging. We laten de coaching bepalen of we hier diep op in zullen gaan. De beroemde driehoek, klankplaatsing, energie en volume zullen ongetwijfeld voorbij komen tijdens de coaching. We gebruiken techniek pas als tool als het nodig is en tot die tijd besteden we alle aandacht aan de sound van het koor, de communicatie tussen de dirigent en de koorleden tijdens de repetitie, de energie en zuiverheid.

Waar werken we aan?

Frisheid, gelijkheid, energie en zuiverheid. Dit zijn de 4 belangrijke items die altijd voorbij komen tijdens een koorcoaching. In overleg met de dirigent bepalen we wat de prioriteit krijgt tijdens de avond.

Omdat we graag willen dat het koor, ook nadat wij weer weg zijn, een hoger niveau heeft gekregen dankzij onze coaching geven we desgevraagd tips over de borging van hetgeen het koor heeft geleerd aan de dirigent. Zo heeft deze koorcoaching ook op langere termijn een positief effect op het hele koor en de dirigent.

Solisten coaching

Ook voor het coachen van solisten binnen het koor ben je bij ons aan het juiste adres. We kunnen dat los van de koorcoaching doen of implementeren in het programma van de avond/dag. We hebben meerdere coaches die dit kunnen verzorgen dus wellicht kan een gecombineerde coachig met een aantal Vocal Center coaches een leuke dynamische oplossing zijn voor zowel het koor als de solisten.

Losse solist coaching kan uiteraard ook.

Dirigent is leidend

Tijdens de coaching zal de dirigent aan ons laten zien hoe de communicatie tussen hen en het koor gaat. We proberen zowel koor als dirigent bewust te maken van de afspraken die nodig zijn om een goede duidelijke prestatie neer te zetten als koor.

Uiteraard doen we dat met respect voor de positie van de dirigent en doen we niets onverwacht maar alles in overleg. Op die manier borgen we de kwaliteitsverandering die een koorcoaching teweeg brengt.

Wij komen langs

Wij komen graag naar de plek waar met jullie koor gerepeteerd wordt om met jullie aan de slag te gaan.

We werken aan gelijkheid, frisheid, energie en tekstbeleving. Ook specifieke vraagstukken van dirigent of bestuur nemen we graag onder handen.

Kosten

De kosten bedragen € 350,- excl. btw (€ 423,50,- incl. btw) voor een coaching van 2 uur. Een extra uur kost € 125,- excl. btw. (€ 151,25 incl. btw) De reiskosten bedragen € 0,24/km berekend vanaf de woonplaats van de coach.

Koorweekend?

Veel koren gaan één of meerdere keren per jaar een lang weekend weg om te repeteren en gezellig bij elkaar te zijn. Onze coaches komen graag langs om dat weekend over specifieke onderwerpen workshops te geven. Denk dan aan; zangtechniek, energie, interpretatie, lichaamshouding, koorklank maken, naar elkaar luisteren, communicatie tussen dirigent en koor of choreografie. Het gebeurt regelmatig dat we meerdere workshops verspreidt over één dag verzorgen. Mochten jullie daarin geïnteresseerd zijn dan mag je ons natuurlijk een bericht sturen via het formulier.

Ja, ik wil koor coaching bij Vocal Center!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Bij welke coaches kun je voor koorcoaching terecht?

Robin van Beek

Zangcoach Robin van Beek 📧 robin@vocalcenter.nl Robin is de oprichter van Vocal Center, premium coach, [...]

Marcel Swerissen

Zangcoach Marcel Swerissen 📧 marcel@vocalcenter.nl Marcel geeft zangles in Hoorn en is een zeer enthousiaste ervaren zangcoach [...]

Linda Meester

Zangcoach Linda Meester 📧 lindameester@vocalcenter.nl Onze vocal coach Linda geeft zangles in Hoorn. Voor Linda betekent [...]

Jacqueline Aronson

Zangcoach Jacqueline Aronson 📧 jacqueline@vocalcenter.nl Jacqueline Aronson geeft les in Arnhem. Zij is een zangcoach [...]

Anoek Dingemans

Zangcoach Anoek Dingemans 📧 anoekdingemans@vocalcenter.nl Anoek Dingemans geeft zangles in Hoogerheide en zangles in Bergen op Zoom. Ze is coach [...]

Elrieke van Gelderen

Zangcoach Elrieke van Gelderen 📧 elrieke@vocalcenter.nl Elrieke geeft zangles in Waalwijk, zangles in Tilburg en [...]