PREMIUM: HOME RECORDING

Home recording

In dit home recording traject vergaar je de kennis om je eigen stem of instrument op te nemen in een traject van 2 x 2 uur premium coachings. Want iedere muzikant, zo vinden wij, moet zijn eigen stem kunnen opnemen. Het is makkelijk en leuk om thuis te experimenteren met jouw stem en jouw creatieve ideeën.

Je leert jouw eigen zang op te nemen als lead vocal, jouw eigen koortjes op te nemen, eventueel de vertaling naar een video. Je krijgt alle handvatten om eindeloos te experimenteren. In dit traject krijg je de informatie om dat helemaal zelf te kunnen.

Inhoud

Bij Vocal Center kunnen vocalisten nu zelf leren hoe zij een home recording opnemen.

Je leert je spullen aansluiten, importeren van een MP3, opnemen, inprikken, schuiven, bouncen en uiteindelijk heb je je eerste, door jou zelf opgenomen audio opname. Ook is er de mogelijkheid te leren hoe je een gitaar, piano of ander instrument kunt opnemen. We beginnen met een theoretische uitleg van de software en opname instellingen en het aansluiten van je spullen. Dan gaan we aan de slag om met jouw eigen computer een eerste audio opname te maken.

Informatie

SOFTWARE: 
We werken graag met Cubase, Logic of Garageband (welke standaard op een Macbook staat).

KOSTEN:
€69,- exclusief btw per uur/€83,50 incl btw. Ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je geen btw. In dit traject zijn 2 sessies van 2 uur over het algemeen voldoende om je stem op te kunnen nemen.

Extra optie video

Er is ook een mogelijkheid om een video te maken en te monteren om jouw demo te kunnen delen op jouw videokanalen. Leren hoe je zo’n video maakt en kunt monteren samen met jouw afgemixte track? Dat kan! Dan breiden we jouw traject uit met 1 x 2 uur Premium Coaching.

Informatie Premium

Premium tarief is EUR 69,00 excl btw per les/€83,50 incl btw.

2 x €138,00 excl btw (2 x €166,98 incl btw)

1 x €69,00 excl btw technische ondersteuning (1 x 83,50 incl btw)

Optioneel: 2x €138,00 excl btw video montage (2 x €166,98 incl btw)

NOTE: Het is de bedoeling dat je op je sessie verschijnt met de software reeds geïnstalleerd op je computer.

Waarom home recording?

Om een goede indruk te kunnen maken als zanger of zangeres, wordt het maken van een goede demo met de dag belangrijker. Door tijdgebrek worden tegenwoordig vocalisten zelfs in bands aangenomen op basis van demo’s. Daarnaast wordt in diverse producties of bij het aanmelden bij muziekopleidingen vaak een preselectie gemaakt op basis van ingezonden demo’s van geluid. En voor de sing & songwriters die hun hit willen opnemen in een studio wordt vooraf ook vaak gevraagd om een demo.

Veel vocalisten, instrumentalisten en songwriters willen in staat zijn een simpele opname/pre-productie te maken met degelijke kwaliteit. Het is zeer goed mogelijk dit relatief goedkoop en zonder studio en/of technicus te doen.

Bij deze 2 x 2 uur sessies helpen wij je dit eigen te maken zodat je in het voortraject van, bijvoorbeeld het opnemen van je eigen CD productie, onbelemmerd kan experimenteren. Je krijgt als het ware een thuis studio die je zelf kunt bedienen.

Ook voor vocalisten die guides inzingen voor producers is het handig vanuit huis in te kunnen zingen. Voice-over werk kan dan ook op deze manier makkelijk vanaf de woonkamer worden ingesproken. Geen studio meer nodig voor het uitproberen van de vele mogelijkheden die je hebt als je een track inzingt.

Ik wil graag meer info over Home Recording!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op. Heb je een specifieke vraag? Stel deze dan bij de opmerkingen!

Bij welke coaches kun je hiervoor terecht?

Joyce van der Sangen

Zangcoach Joyce van der Sangen 📧 joyce@vocalcenter.nl Joyce is Premium Vocal Coach Level A status [...]